Seat Leon: Eenmalig startprobleem?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Sinds een week heb ik een Seat Leon overgenomen van iemand. Heb er de afgelopen week een aantal keren meegereden en hij rijdt heerlijk, nergens last van gehad.
Nu heb ik hem gisteren bij de garage laten nakijken, zodat mocht er iets moeten gebeuren qua onderhoud, dit meteen gedaan kan worden. Uiteindelijk viel het allemaal erg mee, er is een spatbord vastgezet, een wiellager aangedraaid en de airco is gechecked. Wel hadden ze een luchtslang van de motor gevonden waar een scheurtje inzat, hier kwam wat vuil uit en zoog wat valse lucht aan dus moest wel even vervangen worden.
De slang was niet op voorraad en dus wordt deze vrijdag vervangen. Ik kon er de komende week gewoon mee door blijven rijden. Toen ik gisteren de auto had opgehaald had ik een klein rondje gereden en daarna heb ik hem thuis neergezet. Een uurtje later ging ik weer weg en startte de auto, hij ging in 1 keer aan maar had het idee dat het niet helemaal soepel ging, verder niks bijzonders te merken.
Later op de avond moest ik even iets ophalen, startte prima. Binnen even een bakkie gedaan en een kwartier later wilde ik wegrijden en startte de auto opeens niet meer. Qua elektriciteit deed alles het nog, als ik de sleutel omdraaide gingen alle lampjes gewoon normaal aan maar de auto wilde gewoon net niet aangaan (maakte wel het start geluid, maar sloeg niet aan). Dit heb ik ongeveer vijf maal een aantal seconden geprobeerd en het lukte echt niet. Hierna nog een keer geprobeerd en opeens sloeg de auto aan en kon ik wegrijden. Bij het ritje naar huis vervolgens niks gemerkt. Vanmorgen heb ik de auto weer gepakt en startte deze zeer soepel, zoals voorheen.
Weet iemand wat dit zou kunnen zijn of wat dit geweest is?
Ik zal het vrijdag bij de garage in ieder geval ook aangeven. Voordat hij bij de garage is geweest heb ik hier totaal geen last van gehad.

Sorry voor de grote uitleg, heb geprobeerd het zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Bedankt alvast!

KoenW

Geplaatst door KoenW (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

is er aan je brandstofcircuit gewerkt?
Of tijdens andere werken te hevig aan brandstofleiding getrokken en hier een scheurtje in; benzine loopt dan terug en dan moet je een tijd starten tot benzine terug boven is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.