SEAT Cordoba Vario 1998: Eindstand ruitenwissers te hoog

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Goedendag, ik heb een APK-afkeur op de ruitenwissers. De eindstand, contact uit, is een paar centimeter te hoog. Het is niet veel , maar wel afkeur kennelijk. Als de wissers aan staan , gaan ze wel lager dan de eindstand. Is dit simpel af te stellen?

MarcelJori

Geplaatst door MarcelJori , lid sinds 4 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Probleem is als je ze lager af gaat stellen , ze bij het vegen nog lager gaan , maar hoe hoog is te hoog op de ruit , ze werken verder naar behoren ? Ik heb nog nooit iets gelezen over de hoogte van de veters in ruststand zal eens in de apk regelgeving kijken , kun je zelf ook op internet vinden.

MarcelJori, 6 maanden geleden

Volgens de keurmeester moeten ze helemaal onder aan de ruit staan, regelgeving schijnt veranderd te zijn zegt hij. Denk dat ze ongeveer 4 of 5 cm te hoog staan.

MarcelJori, 6 maanden geleden

Ik heb deze foto’s toegevoegd

. .
    Goedwerkende ruitenwisserinstallatie Eindigt een ruitenwisserinstallatie niet automatisch in de 0-stand (bladen nagenoeg verticaal of horizontaal)? Dan is het geen goed werkende ruitenwisserinstallatie. Dit is een afkeurpunt voor de APK. Bij voertuigen die geen automatische nulstand hebben (vanuit fabriekswege) moet u de bladen handmatig in de 0-stand kunnen zetten. https://apk-handboek.rdw.nl/personenautos/carrosserie/ruitenwisser--en-ruitensproeierinstallatie - MarcelJori, 6 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Grote onzin deze afkeur .

    helemaal mee eens, hij keurde em al jaren goed zo. die aan bestuurderskant zou ik nog iets lager trachten te zetten - MarcelJori, 6 maanden geleden

bert klein PRO, 6 maanden geleden

De omschrijving is duidelijk nagenoeg horizontaal 4a8cm is nog horizontaal op de foto te zien is dit wel 15 a 18cm,gewoon juist afstellen, beginnen met de hevel op de wissermotor daarna de wissers.

    Inderdaad, motor in nulstand en dan hevel aan motoras zodanig plaatsen dat mechanisme ook in ruststand is. Daarna pas wissers in ruststand monteren. (Wanneer rw-motor ingeschakeld wordt moet de eerste beweging direct omhoog zijn) - Hempie1, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba Vario of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.