Seat Altea: electronische stuurbekrachtiging defect

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: BGU, Motorinhoud (cc): 1595, Vermogen (kw): 75

Hallo,

Iemand bekend met het volgende probleem met een Seat Altea uit 2004, met electronische stuurbekrachtiging.
Afgelopen week reed mijn vrouw weg voor de deur en na 2x rechtsaf geslagen te hebben kon ze bijna niet meer sturen. (zeer zwaar). Het dashboard geeft sindsdien een stuurtje weer als storingsindicatie, ondersteund door 2x een lange pieptoon. De auto is uiteraard bij mijn eigen garage beland waar hij is uitgelezen; en vervolgens doorgestuurd naar een andere garage met VAG-uitleesapparatuur. Zojuist een zeer ontnuchterend telefoontje gehad van mijn garagehouder: Stuurhuis / motor is defect en moet vervangen worden. Kosten van het nieuwe stuurhuis 1000,- en daar komt nog eens 1000,- arbeid overheen. Dit is gebaseerd op wat de uitlezing weergeeft bij de garage met VAG-apparatuur.
Is er iemand bekend met dit probleem? Een voormalig VW-monteur zegt dat de electronische stuurhuizen weleens stuk kunnen gaan, maar dat het vaker een kwestie is van een defecte stuurhoeksensor. Of zelfs dat deze sensor een korte storing heeft gehad en opnieuw ingelezen moet worden na een reset van de software.
Inmiddels gaat mijn eigen garagehouder de auto weer weghalen bij de collega garage, om samen tot een oplossing te komen. Hij denkt bijvoorbeeld een 2e hands stuurhuis. Reviseren schijnt moeilijk te zijn, dus dat is ook geen optie. Iemand nog suggesties / oplossingen? Alvast bedankt!
Groet, Gerard

Gerard78

Geplaatst door Gerard78 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Kun je vermelden wat de foutcodes zijn?
En welke metingen er uitgevoerd zijn is ook handig om te weten.
1000 euro arbeid lijkt mij wel vrij veel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.