Seat Ibiza: Elektrisch inklapbare buitenspiegel draait door

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Sinds vandaag klapt de linker buitenspiegel door als je hem elektrisch uit laat klappen. Hij blijft wel even hangen op zijn goede stand, maar het motortje blijft draaien en de spiegel klapt dan verder door naar achteren. Wanneer je hem even tegen houdt in de goede stand, gaat ie niet meer verder. Bij het naar binnen klappen gaat alles wel goed en de rechter buitenspiegel is ook niks mis mee. Waar kan dit aan liggen en wat moet er eventueel vervangen worden?

Marko71

Geplaatst door Marko71 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

babborg (0), 13 jaar geleden

wij hebben dit probleem ook gehad. er moest een nieuwe spiegel gemonteerd worden ( was nog in de garantie) nu doet het weer perfect. alleen heb nu veel last van windgruis in de hoek van de spiegel!!

ook heb ik nog problemen met de motor. bij koude start hapert en houd de motor in. ( tot ong. 80 graden) en dan is de euvel weg. dealer kan het probleem niet oplossen.

Henri

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Lees hem eens uit en kijk of hij een storing aangeeft dan weet je wat meer, maar ik denk inderdaad een nieuwe spiegelunit.

Marko71 (0), 13 jaar geleden

Oke, bedankt voor jullie antwoorden.
Een nieuwe unit is natuurlijk de makkelijkste oplossing en binnen de garantie is dit ook niet zo'n probleem.
Maar helaas is die verlopen.
Laten uitlezen zal ik zeker laten doen, misschien is t een electronisch probleem, wat relatief makkelijk/goedkoop valt op te lossen.
Mechanisch is er natuurlijk niks mis met die spiegelbediening, hij is juist te "actief", zou je eerder kunnen zeggen.
Henri: ben benieuwd hoe jou verhaal afloopt, wat een gedoe zeg met zo'n dealer.
Dat inhouden komt mij bekend voor. Onze Seat houdt in wanneer je bij een laag toerental (vrij abrupt) gas geeft om bijv. te gaan inhalen. Het is dan net of die even de toevoer dichtgooit om na een seconde 't weer op te pakken. Bij een diesel toch vreemd, (misschien de turbo???) , of kan dit ook een update verhaal zijn van het motormanagement.??
Succes ermee iig en schrijven naar de importeur (Ponn?) wil ook nog wel eens helpen.

Marko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.