Seat Altea: EPC+Slip teken (EPS) storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI Sport up

Bij mijn Altea gaat eerst het slip teken branden en hierna komt het EPC lampje erbij. Dit gebeurd soms gelijk bij het starten en soms als er gereden wordt. Af en toe gaan ze onder het rijden uit maar meestal niet. Nu zijn we naar de dealer geweest om het te laten uitlezen en hier kwam niet zo veel bijzonders uit. Namelijk spannings probleem. Storingen zijn gewist.
Een dag later komt dezelfde storing weer terug. Afspraak om weer uit te laten lezen er is alleen nog een lampje bij gekomen het uitlaatsysteem.
Nu is hij vandaag weer uit gelezen en zijn ze erachter gekomen dat het probleem niet zo snel op te lossen is aangezien het gashuisklep al 2 keer vervangen is en de spanningsboom vervangen is.
De dealer waar hij in onderhoud is geweest weet ook niet wat er verder nog mee kan zijn en de dealer waar hij nu staat weet niet waar ze moeten gaan zoeken.
Hebben jullie enig idee?

Rkornet

Geplaatst door Rkornet (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sorry hoor, maar zonder foutcode's wordt het wel moeilijk om advies te geven. Voor een gasklep alleen al kunnen meer dan 10 foutcode's zijn. Moet toch precies weten wat ie aan geef en misschien kan iemand je dan advies geven of eigenlijk je dealer.

Rkornet (0), 15 jaar geleden

17972 P1564 002
gasklepregeleenheif -J338
Onderspanning bij basisafstelling
sporadisch

17950 P1542 008
hoeksensor 1 voor gasklepaandrijving - G187
Onaannemelijk signaal
Sporadisch

17579 P1171 008
Hoeksensor 2 voor gasklepaandrijving - G188
Onaannemelijk signaal
Sporadisch

Dit zijn de codes die hij aan geeft, de dealer gaf aan dat als ze hem gelijk weer uitlezen hij deze meldingen niet meer geeft.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit duid normaal op een defect gasklephuis of inderdaad de bedrading hiervan,maar dat is al vervangen zeg je,dus denk ik aan motorregelapparaat.
Je zou als eerste de schema's hiervan goed moeten bekijken voor een goede diagnose.

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik neem aan als de dealer alles volgens voorschriften hebben controleert via Interactief storing zoek, tot conclusie kunnen komen dat de motorregelapparaa defect moet zijn. (anders moeten ze toch maar eens een keer alles goed na lopen/controleren met de testkast Interactief storing zoek).

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Oke dit is duidelijk.

Ik heb deze klacht al eens eerder gehad. Heb toen de penaansluiting bij de motorregelapparaat verbeterd. Dus stekker open, pennen eruit halen die voor voor de gasklep zijn, deze aandrukken en bekijken of ze wel goed contact maken. Lees wel dat ze een "spanningsboom" vervangen hebben. Weet niet of dat de complete draadboom is, maar die is in ieder geval best wel kostbaar.

Ik zal monteur zijnde toch naar die pennen kijken en opnieuw aandrukken. Probleem kwam de laatste tijd snel terug, dus je weet snel of het geholpen heeft. Anders moet je toch denken aan het motorregelapparaat zelf.

Interactief storing werkt in de meeste gevallen voor geen meter. Mega veel fouten zitten erin en je wordt vaak met een grote omweg geleidt naar het mogelijke probleem. Elke keer denk ik zal dit programma weer eens een kans geven, maar zelden heb ik meegemaakt dat me er goed doorheen leidt. Goeie systeemkennis en ervaring heb je 10× meer aan. Deze klachten zijn sporadisch en de kast ziet dus ook interactief geen problemen.

Rkornet (0), 15 jaar geleden

ok alvast bedankt voor de snelle reacties, we gaan het proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.