Seat Arosa: Foutcode nokkenassensor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: AUD

Motor geeft foutcode op nokkenassensor. P0340. Beide sensoren gemeten en krukassensor gaf boven de 3000 toeren een afwijkend scopebeeld. Krukassensor vervangen. Probleem boven de 3000 toeren is over (inhouden). Nu komt de foutcode P0340 tijdens starten terug. Nokkenassensor vervangen, maar nog steeds foutcode P0340. Nu controleerde ik de distributie en de riem is 2 tanden versprongen. Riem staat goed op spanning. Het is toch zo dat de stip tegenover de plastic lip moet staan (nokkenas) en krukas de afgechuinde tand tegenover kerf.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze data hebben we ook. Maar ik twijfelde aan de merktekens omdat het gek is dat de riem versprongen was. De riem stond op de goede spanning. Of er moet iets met de spanner gebeurd zijn. Ik heb een nieuwe riem en spanner gemonteerd en motor loopt weer perfect. Foutcode blijft nu ook weg.
Wat ook raar is dat de krukassensor ook defect was. Het inhouden was na het vervangen over. Maar goed, probleem is opgelost.

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.