Seat Ibiza: geen vermogen meer na vervangen koppakking 1.9 tdi 110pk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 110pk

wie kan mij helpen!!! mijn broer had een lekke koppakking op zijn ibiza. heb deze vervangen alles gereinigd,cilinderkop laten vlakken en testen alles ok. terug alles gemonteerd. bij het starten duurde het zeer lang voor de motor aan sloeg. eens de motor draaide draaide deze rustig en dacht alles in orde maar bij de eerste test rit voelde ik dat de motor geen power had. dan nog eens timing gecontroleerd. alles in orde daarna turbo gedemonteerd en gereinigd zonder succes. we dachten daarna dat de injectie pomp beschadigd was geraakt en we hebben ook deze vervangen. ook zonder succes. we zijn ten einde raad. heeft iemand een idee als het kan mechanisch zijn of eerder elektronisch we hebben de injectors ook al getest. deze verstuiven op +/- 210 bar

ik hoop op een spoedige reactie
mv gr
claude

3l Racing

Geplaatst door 3l Racing (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Anton18 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je de auto al uitgelezen, meestal kun je aan de hand van de storing wel achterhalen wat er aan de hand is. Heb je wel alle inlaatslangen goed gemonteerd? Alle stekkers aangesloten? (Lmm meter, druksensor)

Succes

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat alles juist op tijd?
Alle vacuumslangen juist aangesloten?

3l Racing (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb de compressie ook al gecontroleerd alle cilinders hebben min 26 kg compressie. pomp timing juist gecontroleerd met test aparaat staat in het veld waarden klopten. heb dan turbo druk gecontroleert en deze geeft er zelfs iets te veel.
lmm ook ok ben nu terug inlaat collector aan het demonteren. mss een verkeerde dichting ofzo. aoto heeft ook geen koppel op stationiar toerental. het asje van de turbo word bedient bij het starten van de motor. het afstel gereedschap valt perfect in nokkenas bij bereiken bdp.

ik hou jullie op de hoogte. iedereen die een iedee heeft is welkom.
alvast bedankt.
claude

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.