Seat Ibiza: ruitenwissers

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 81kw

Hallo, ik heb een probleem met met ruitenwissers. ik rij al enkele jaren en heb nooit geluk gehad met mijn ruitenwissers. ik koop van het merk bosch, ik koop van gamma (dus goedkopere).... . altijd problemen. Van begin werken ze goed na enkele weken begint het al geluid te maken daarna strepen op de ruit. Hoe komt dit? wat kan ik er aan doen? ik was mijn ruit goed, de rubbers van de wissers. maar niks helpt. het is nogal vervelend.

leviis

Geplaatst door leviis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=leviis]. Hoe komt dit? wat kan ik er aan doen? ik was mijn ruit goed, de rubbers van de wissers. maar niks helpt. het is nogal vervelend.[/quote]
Steenslag in de ruit draagt hier ook aan bij.............

Gr. paul

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij te veel speling in het mechanisme, kan het zijn dat de wisserbladen beginnen te bibberen, misschien bij jou het geval?

leviis (0), 15 jaar geleden

bij te veel speling, wat moe tik dan doen?? hoe kan ik dit weten dat het zo is?

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je even voelt aan de wissers hoeveel vrij slag ze hebben en als dat teveel is het mechaniek vervangen.

leviis (0), 15 jaar geleden

vrij slag? wat bedoel je ermee? gewoon of het te veel beweegt (opening?)?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Een versleten mechaniek heb ik nog niet meegemaakt, wel een vastzittend mechaniek.

Gr. paul

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik ook niet bij de Golf IV, maar bij Seat weet ik het niet.

leviis (0), 15 jaar geleden

Ik heb naar de ruitenwissers gekeken, er is totaal geen speling ofzo. ik heb de wissers eruitgehaald en terug opnieuw vast gemaakt maar dan omgekeerd. misschien komt het door dat ik het andersom had vastgemaakt? kan dit ook de probleem zijn?

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat kan je dan nu wel zien.

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

de stand van de wisserarmen kunnen ook verkeerd zijn, als deze niet goed is....slaan je wisserbladen niet om met als gevolg bibberen.

kijk maar eens goed of de bladen wel omslaan als ze op het einde staan, zoniet.....is dit niet het geval...met een baco op de platte kant van wisserarm en iets verbuigen totdat de bladen wel goed om slaan..

leviis (0), 15 jaar geleden

Op dit moment is het goed, dus ik heb de bladen andersom gedraaid. voorlopig is het zo goed, maar voor hoelang dat weet ik nog niet. van het begin is het altijd goed, na enkele weken begint het geluid te maken of te bibberen ... . Allemaal bedankt voor de reacties. zal dit allemaal nog moeten onthouden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.