Seat 0: groef in remschijf

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20vt

Hallo ik bezit een seat ibzia sport 1.8 20vt uit 1999 en er zit in 1 remshijf een scherpe groef helemaal rondom op de schijf denk dat er wat tussen heeft gezeten remblok en schijf . Maar nu maakt met afremmen alsje bijna stil staat een vreemd geluid de remblokken zijn nog goed kan dit de schijf zijn ? er zit een groef van ongeveer 1 mm diep in

seatbestuurder

Geplaatst door seatbestuurder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan zijn dat er nog steeds iets tussen zit, naar de kras die je bedoelt kan geen enkel kwaad. Je schrijft alleen niet hoe breed de groef is, maar als ie net zo breed is als ie diep is hindert het niet.

Sytze

seatbestuurder (0), 17 jaar geleden

nee er zit niks tussen heb alles 'ganbaar gemaakt

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

[b]Mooi, karren maar dan![/b] Aan je groefie zal het niet liggen. Dat veroorzaakt tenminste geen rare dingen, het zou nog kunnen dat er iets een braampje bij de kras zit, maar ook dan: gewoon rijden, gaat vanzelf over.

Sytze

seatbestuurder (0), 17 jaar geleden

dat gaat dus niet rijd al 1000 km !!!!!!!!!!!!!!!!

Het is een soort schuur geluid

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je remt hoor je niets? maar als je bijna stilstaat hoor je iets, wat hoor je dan? Komt het vanaf de zelfde kant als de kras kant? Je hebt de blokken eruit gehad, hoe zag het eruit? Zit er niet toevallig een stukje roest vanaf de zijkant van de remschijf tussen de afscherming en de schijf? Heb je een poos terug eens heel hard geremd misschien? Zou kunnen dat de blokken dan verhard zijn aan de oppervlakte. Als dit zo is dan zou je ze eens in de bankschroef moeten zetten en er es over heen gaan met een groffe vijl. Denk er wel om, vlak houden en vijlen liefst met de rand van de vijl.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit de verharding (die de groef veroorzaakt heeft) niet in het remblok gebrandt ? Sjaak

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat kan idd ook nog.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.