Seat 0: Pendelen van stationair toerental

Bouwjaar: 2006

Ik heb hier een leon staan met automatische airco, het toerental blijft soms de gehele tijd pendelen. Het lijkt wel of hij niet stabiliseert! Dan gaat ook soms de diagnose lamp aan en blijkt er als storing in te zitten Egr doorlaat te groot! Ik heb een nieuw gasklephuis geprobeerd, ik heb een nieuwe EGR klep gemonteerd maar niets dat helpt.
Kan ik het stationairtoerental niet aan passen via de 1 of ander login code! Ik heb dit al eens bij een golfje laten doen bij de dealer een aantal jaren geleden, dit was toen ook een 1.6 16v.
Moet je de EGR klep ook een basis aanleren of gewoon vernieuwen en klaar want dat heb ik dus gedaan en zonder resultaat!
Ik weet dat er bepaalde type VW motors zijn en ik denk ook deze 1.6 16v waarvan het stationair toerental met 50 toeren verhoogd werd mede om dit pendelen tegen te gaan!

Weet iemand hier raad mee anders mail mij even met wat nadere uitleg!
Al vast bedankt

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

egr moet ingeleerd worden ja.

heeft de auto verder geen luchtlekken op een slang ofzo? wil ook nog wel eens helpen..


en is de auto echt uit 2006 ? en zo ja, wat is de motorcode!?


mvg

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

nee de wagen is van 2002, Motorcode is AZD 1.6 16v Hoe moet ik die Egr inleren met Vag-com! Ik heb van een collega vernomen dat voor dit type een Software update voor handen is mede voor dit probleem! Voor de rest loopt en rijdt de wagen goed maar alleen het stationair toerental pendelt zo'n 250 a 300 toeren net of hij krijgt hem niet gestabiliseert. Soms komt er ook de storing in EGR doorlaat te groot kan ik wissen en soms komt het meteen terug maar soms duurt het ook een dag of 3! Daarom zou ik graag weten hoe ik die nieuwe EGR klep moet inleren?? al vast bedankt!

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

mij is het inleren van de egr alleen bekend met de VAS5051 van al die andere apperatuur heb ik geen verstand... enhet zou goed kunnen dat het motorregelapparaat geflashed moet worden... dit is zonu en dan nodig... voor zover ik weer kan dit alleen door dealer gedaan worden ivm vrijgave van de software cd door de importeur.


mvg

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

Welke handelingen moet je met de Vas doen om de EGR in te leren!

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

dit gaat via interactieve functies.....

wat je ook nog zou kunnen proberen is via motorelectronica, basisafstelling en dan kanaal 3. hierin staat ook het een en ander over basisafstelling..... (bij de vas dan)

misschien dat dat ook werkt.


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.