Seat Ibiza: Hapering/stottering van de auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedendag,

Ik ben nieuw hier en kom meteen met een probleem binnen vallen haha.

Ik heb sinds 2 maanden een Seat Ibiza. Ik was er helemaal blij mee tot ik van de garage naar huis ging rijden. De auto haperde enorm (dit deed hij niet tijdens de proefrit). Ik weer contact opgenomen met de garage en hun kwamen ermee aanzetten dat het komt omdat de auto 2.5 maand heeft stil gestaan. Ik heb totaal geen verstand van auto's dus ik geloofde dat. Tot ik na een maand er nog last van heb, in tussentijd is mijn pa (omdat hij 5 min van die garage woont) er al een paar keer heen geweest. Telkens was het weer wat anders.

Nu heeft de garage mij geadviseerd om reactorenreiniger te gebruiken op een volle tank benzine. Dit heb ik dus gedaan en we zijn nu 250/300 KM verder en nog blijft de auto haperen. Nu is hij vorige week doorgemeten en de boordcomputer gaf geen errors aan, dus volgens de garage was er niks mee aan de hand. Ik kwam hier al eerder een topic tegen en die had ik ook uitgeprint en meegenomen. DE garage erkent het probleem NIET omdat de boordcomputer geen foutmeldingen aangeeft.

Nu moet ik dus de auto helemaal laten controleren maar omdat dat erg prijzig is wil ik de garage gerichter laten zoeken (dit doe ik wel in een ander garage omdat ik mij niet het gevoel heb dat zij mij serieus nemen).

Dus mijn vraag hier is, welke mogelijke oorzaken zou het haperen kunnen zijn.

Voorbeelden van haperen:
Van 130km naar 50 km gaan (niet in 1x natuurlijk maar geleidelijk aan) Dan blijft ie in de 50km gebied constant haperen)
Bij een weg dat geleidelijk omhoog loopt (als de motor meer kracht moet zetten)


Het voelt als of iemand de auto in de 1 heeft en dan zonder koppeling de rem indrukt en het voelt alsof iemand steeds met de koppeling kloot

Auto is zonder garantie gekocht dus terug gaan naar garage heb ik al geprobeerd maar garage blijft vol houden hier niet verantwoordelijk voor te zijn


Deze pagina had ik uitgeprint en meegenomen
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...


Ik hoop dat iemand mij hierbij zal kunnen helpen

Groeten
joerie

joerieve

Geplaatst door joerieve (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

riennoot (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat er geen foutcode's aanwezig zijn betekent niet dat er niks mee is, ik neem aan dat je de klacht kan demonstreren. als je garage dit niet erkend als dat er iets mis is klopt er iets niet hoor!

Om jou probleem op te lossen zal er eerst een goeie diagnose moeten worden gesteld. omdat er meerdere mogelijkheden zijn en je denk ik niet alle onderdelen wil vervangen die mogelijk defect zouden kunnen zijn.

om te beginnen zou ik met een testkast de meetwaarden controleren op het moment van storing

groeten Rien

joerieve (0), 10 jaar geleden

Het vervelende is als ik dus van groningen na leek rij (in leek zit de garage) en ik kom daaraan is er niks aan de hand. Staat de auto een uur tot een dag stil begint het weer. Het is gewoon erg wisselend ene moment merk je er niks van en andere moment is het 3x zo erg. Daarom heb ik het niet kunnen laten zien/testen door de garage zelf.

riennoot (0) PRO, 10 jaar geleden

ik begrijp het, af en toe klachten zijn de lastigste om op te lossen. ik denk dat het verstandig is de auto bij de garage achter te laten zodat ze de auto kunnen testen/proefrit maken totdat de klacht zich voordoet. als je tenminste bij die garage je auto wil laten maken..

joerieve (0), 10 jaar geleden

Nee bij deze garage zal ik mijn auto niet willen laten maken. Dit uit het oogpunt dat ik er van overtuigt ben geen deugdelijk product te hebben gekocht en de garage dit niet wil gaan vergoeden

riennoot (0) PRO, 10 jaar geleden

zit er bij jou dan geen garage in de duurt die gespecialiseerd is in seat? mischien is het beter dat hun de diagnose doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.