Seat Ibiza: hulp bij mijn radio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een standaard radio in mijn seat ibiza zitten, heb gelezen dat dit een Seat Sound System 2 is. Mijn radio heeft een scherm, casettebandjes speler, ( een ingebouwde radio)
Nu vallen continu mijn boksen uit. Mijn snoeren binnen in mijn radio zijn al compleet gelast. dus hier kan het niet meer aan liggen. kan dit liggen aan de parrot carkit? iemand hier ervaring mee?

Verder vind ik het geluid erg slecht, in deze radio zit een lage versterker. Is het mogelijk om een andere versterker in deze radio te plaatsen? wat voor type moet ik dan hebben?

kleefanne

Geplaatst door kleefanne (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Een standaard opening waar een autoradio in past heet een DIN opening.
Heb je een extra groot gat zoals in veel auto's dan heet dat dubbel DIN .
Soms heb je een heel mooi gevorm dashboard waar vanaf fabriek een radio in zit, deze moet je vaak door eenzelfde exemplaar vervangen of een los inbouwframe plaatsen.

Volgens mij heeft jou Ibiza een gewoon DIN gat, dus ik zou ten eerste de radio eruit halen, en een nieuwe halen, zijn niet duur en ook zonder versterker leveren de meeste radio's al snel 4x45 watt of hoger en das meer dan genoeg.
Het liefst met een origineel DIN kabeltje die je weer op de originele bedrading kunt klikken indien nog aanwezig.
Laat je even informeren bij een automaterialenzaak die ook een beetje thuis is in auto hi-fi .
Mocht je nu nog vragen hebben dan hoor ik het wel.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.