Seat Ibiza: Koude start

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 aex

Wij breken ons hoofd erover. Hebben hier een Ibiza staan die weigert te starten als hij koud is, een beetje warm nog en er is niets aan de hand. Hij rijd helemaal prima, geen stottertje of wat dan ook. Ontsteking al geheel vervangen, kabels bougies rotor en behuizing ( volgens wegenwacht een slingerend rotor asje, dus niet).
Nieuwe accu, gasklep gereinigd opnieuw ingeleerd, enz. Als we 's-morgens een beetje remmenreiniger insproeien start hij meteen maar heeft in het begin wel weinig vermogen. Tja, is een multipoint dus kapotte injector ook onwaarschijnlijk. Wie heeft zoiets wel eens meegemaakt?

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja, al paar keer zelfde gehad. had ook met de temperatuur te maken. en het was toen de temperatuurzender! verbaasde mij ook hoor. daarna nog eens met een golf 3, ik denk ik probeer gewoon de sensor eerst eens en direct weer probleem opgelost! dus hopelijk jij ook zelfde.

paul500 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is niet te geloven maar het is echt zo. we hebben een nieuwe censor gemonteerd en inderdaad, vanmorgen onmiddelijk starten.
Dank voor de oplossing.

VDS inbouwservice (0) PRO, 12 jaar geleden

geloof het of niet ik heb hetzelfde gehad bij een fiat en daar lag het achteraf aan de bdp sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.