Seat Ibiza: Ibiza stottert extreem ná afdichten valse lucht monopoint

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1F

Hallo heren,

In eerdere topics heb ik regelmatig beschreven dat mijn auto niet regelmatig accelereerde. Ik heb hier een jaar mee gereden. De auto trok al veel beter na het vervangen van het luchtfilter, brandstoffilter, bougiekabels, alle vacuumslangetjes, ring onder de 'carburateur', rotor en verdelerkap en het schoonmaken van het gasklephuis.

Tot zover alles normaal, maar het accelereren ging nog niet lekker en het vermogen niet al te best.

Dus besloot ik vorige week de carburateur (twee delen) netjes aan elkaar te maken én in z'n geheel te bevestigen met nieuwe vloeibare pakking. Dit is uiteraard zeer netjes gebeurd en zonder residu.

Auto starten: kabonk, kabonk. Rijden: stotter, stotter. Auto valt stationair niet uit, maar bij gas geven is het gegarandeerd stotteren geblazen en is er eigenlijk niet mee te rijden.

Iemand een idee wat nu extra verdacht is bij deze motoren, na het afdichten van alle luchtlekken?

Groeten,

Frank

IncaSDI

Geplaatst door IncaSDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Frank,

Ik zou voor de carb. een originele pakking kopen en daar niet gaan knoeien met vloeibare, dat vinden die dingen niet fijn en voor je het weet zit er iets verstopt, daarbij kan vloeibare pakking veel hebben, maar meestal geen benzine..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.