Seat Ibiza: kachelventilator gaat niet meer aan.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De seat van mijn schoondochter (climate) heeft een defecte kachelventilator. De eerste keer heb ik de zekeringen gecontroleerd en gezekerd 12 volt op de kachelventilator gezet (in de draden "geprikt"). De kachelventilator ging moeizaam aan maar na een paar seconden deed hij het weer prima. Auto afgezet en weer gestart waarbij de kachelventilator het weer prima deed. Echter recent is hij weer gestopt. Motor gestart kachel aan en via de eerder genoemde procedure 12 volt op de ventilator gezet, ventilator doet het direct. Motor niet uitgezet en de separate voeding verwijderd ,resultaat net zoals een tijdje geleden kachel werkt weer prima oip alle standen. Enige verschil is dat na het uitzetten van de motor de kachel het nu niet zelfstandig doet. Zekeringen etc goed. Iemand een idee waar ik de oplossing zou kunnen vinden? Om elke keer na het starten de kachel op te starten gaat ook wat ver!

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1675) PRO, 9 jaar geleden

Heb je al gemeten hoeveel volt er op de motor komt als je hem niet helpt ?

ad_boer (0), 9 jaar geleden

Ruim 13 volt komt er op de motor. Het is natuurlijk raar dat 12 volt via de help constructie de motor wel aan het lopen krijgt en de ruim 13 volt niet. Ik vertrouw de stekker niet helemaal. Ga er eerdaags weer naar kijken. Verder vind ik de motor bij aanvang te zwaar lopen ook daar moet ik naar kijken. Het verwijderen van de motor lijkt me overigens een behoorlijke klus. Ervaring mee? Klopt het dat de motor een zekering van 20 amp heeft?

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

als de kachelmotor zwaar draait dat hoort niet, de kachelmotor is zo eruit paar schroefjes of dash-klep uitbouwen.
Volgens mijn zit bij deze type een regelmodule in de kachel huis. soort weerstand

ad_boer (0), 9 jaar geleden

ventilator gesmeerd en de pootjes van de stekker iets verbogen, probleem lijkt verholpen te zijn. Tiguan en Ferrie bedankt voor de tips.

kaleido 1 (1675) PRO, 9 jaar geleden

Mooi .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.