Seat Ibiza: Kapotte 5de versnelling

Bouwjaar: 1993

Hallo,

Ik heb een vraag, ik wilde vanmiddag terug rijden via de snelweg en toen wilde ik van zijn 4 naar zijn 5 overschakelen maar dat deed hij niet, ik kreeg hem voor geen enkele mogelijkheid in zijn 5, ik heb de anwb laten kijken maar die zei dat het waarschijnlijk in de versnellingsbak zit hij kon dus niks doen, de auto rijd verder prima ! ook schakelen van zijn 1 naar zijn 2,3 en 4 doet hij zonder problemen, ook de achteruit heb ik geen problemen mee, ik wil er morgen mee naar de garage maar ik vroeg me af waar ik rekening mee moet houden, moet de hele versnellingsbak vervangen worden of kan het ook iets kleins zijn? en wat zal het ongeveer kosten?

Vrouw24

Geplaatst door Vrouw24 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk zal toch de bak openmoeten, zoals ik je nu hoor, dit kan wel in de papieren gaan lopen, als bijvoorbeeld de 5de synchromeshring kapot is, zal de hoofdas uit elkaar moeten.

In het gunstigste geval is er een palletje of iets dergelijks van je schakelvorken bovenin de bak afgebroken, dan kan het nog wel meevallen.

Succes Marcel

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

de kosten zullen pas bekent worden indien men weet wat hem mankeert? uit ervaring gesproken hoeft dit niet in de papieren te lopen. laat je dus niet zomaar iets wijsmaken, vaak wil men graag een schakelbak verkopen.. terwijl dit in de meeste gevallen onnodig blijkt te zijn, dit type schakelbak zit vrij eenvoudig inelkaar, appeltje eitje. kan meestal voor relatief weinig geld weer klaar...

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

En anders kun je overwegen om het alleen met de eerste 4 te doen. Weet niet of je veel lange stukken rijd, maar als je voornamelijk stadsritten doet kan het een optie zijn, maar zoals paul al zei, eerst maar kijken wat er de hand is.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.