Seat IBIZA: Koppakking lek

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: ALM, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Goedenavond,

Mijn Ibiza verliest veel koelvloeistof moet deze wel 2/3 keer bijvullen in de week. Ook loopt de temperatuur over de 90 graden na een tijdje rijden, afgelopen augustus nog de thermostaat vervangen. Ik ben dus bij de garage geweest en deze vertelde mij dat de koppakking lek is.. Nu heb ik wel enig ervaring met sleutelen maar een koppakking vervangen heb ik nog nooit gedaan, is dit een begaanbare klus om te doen? Ook vertelde de monteur mij dat ik dan direct maar de distributieriem moest vervangen en de waterpomp. Garages vragen er zo enorm veel geld voor dat ik het liever zelf doe.

Rcrdoo12

Geplaatst door Rcrdoo12 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 8 jaar geleden

Dit zijn niet de moeilijkste motoren , misschien samen doen met iemand die het al wel eens vaker gedaan heeft.
Er dient met enig technische kennis gewerkt te worden.
Kop laten vlakken , motorblok goed schoon maken , distributie dient op tijd te staan , kopbouten vervangen als het rekbouten zijn , montage voorschriften aanhouden , gereedschap in voldoende mate aanwezig , momentsleutel enz.

kajotan (0), 8 jaar geleden

Advies van de garage is trouwens correct, direct mee-vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.