Seat Cordoba: koppakking vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 glx

allereerst wil ik iedereen bedanken die mij heeft geholpen met het oplossen. tikkende klepstoters. het was inderdaad een kwestie van, engine flush en dan goeie olie erin. dus probleem opgelost. bedankt!! MAAR!!! nu heb ik de koppakking kapot. heb zoveel als nodig losgegooit, en loop nu vast op het volgende.. ik krijg het inlaat spruitstuk niet los omdat ik niet alle bouten kan losdraaien. heb je daar een speciale sleutel voor nodig of wat. en waarvoor dient het tandwiel dat tussen krukas en nokkenas zit. ik hoop dat ik snel antw krijg want de auto staat half afgebroken(motor) op de oprit op mij te wachten. bvd gr k.scheffers

gompie2

Geplaatst door gompie2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

De bouten van de inlaat zit standaard met inbus vast,weet het zit een beetje lullig,maar deze hoef je helemaal niet los te halen om de kop te lichten,gewoon laten zitten op de kop en met spruitstuk en al de kop losnemen.
Wel dan natuurlijk alle slangen enz.verwijderen.
Ik hoop dat je dat tandwiel hebt afgetekend,want die drijft de ontsteking aan,zoniet...dan krukas en nokkenas op merktekens zetten,en draai dan dat tandwiel zodanig dat de rotor van de onsteking naar de eerste cylinderkabel wijst (zit ook streepje op).

Ricky,

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

op dit tand wiel zit ook een merkteken

gompie2 (0), 17 jaar geleden

Inmiddels heb de koppakking dus vervangen zoals op de verpakking staat [aantrekken met
30nm=3kg dan met 60nm=6kg en dan staat er fase 3 2x90 en een graden teken]
Ik bouw geen druk meer op in t koelsysteem [tot nu toe] maar volgens mij loopt de temp nog wel hoog op.
Nu kan ik me natuurlijk ook vergissen, vandaar mijn volgende vraag:
Als de auto warm is, op welke hoogte behoort de temp. meter dan te staan?

bvd koos

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

85 a 90 graden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.