Seat Marbella: koppelingsplaten/drukgroep

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 903 cc

Hoe plaats ik een nieuwe koppeling/ drukgroep in mijn Marbella?
Is het eenvoudig te doen?
Kan je de kabel nog afstellen?
Wat kost een revisie set, of nieuw?
Kan ik de onderdelen ook tweede hands kopen?

Bedankt vast.

Carel

carelver

Geplaatst door carelver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zou er nieuwe inzetten om evt defecten uit te sluiten... of ruildelen. net wat voorhande is..

om dit te vervangen moet je bak moet er af..

en kabels zijn af te stellen ja.. al zal dat geen zin hebben als de drukgroep/ koppeling versleten is..


mvg

joebar5495 (0), 17 jaar geleden

ligt eraan hoe lang je nog met de auto wilt doen, er zijn zat sloperijen die koppelingssetjes apart houden. Je kunt eventueel ook kiezen voor alleen de plaat, maar dan moet de drukgroep niet ingesleten zijn, als de mensen dit vragen, dan doe ik dat gewoon op hun verzoek.

Dan het vervangen, in ieder geval moet de linker as uit de bak, de rechter kun je eventueel laten zitten en bij het wegnemen van de bak komt hij er automatisch wel uit. dan startmotor uitbouwen, bak rondom geheel losbouten, motorsteun losmaken( bak en motor ondersteunen) schakelmechanisme losmaen, koppelingskabel losmaken, km-kabel losmaken, achteruitrijverlichtings-schakelaar losmaken, massakabel losmaken, motor met bak schuin laten zakken, en de bak afnemen.
Drukgroep losmaken, plaat en drukgroep vervangen, plaat centreren, drukgroep vastzetten, druklager vervangen, en alles weer in omgekeerde volgorder vastzetten, versnellingsbak vullen.

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
Ik zou er gewoon nieuwe inzetten. Zo'n setje is niet zo duur. Het is vrij veel werk, en dan wil je niet het risico lopen dat je nieuwe tweedehands drukgroep uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te zijn. Het zijn nu eenmaal een slijtagegevoelige onderdelen.
Groet,
Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.