Seat Marbella: Motor loopt niet lekker

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900cc

Deze Seat komt dus uit 1996 en niet uit 2006.
Een (volgens mij) lastig probleem dat de garage niet zo één, twee drie op kan lossen:
Mijn Marbella loopt vaak tijdens het rijden niet lekker. Dit houdt in dat de auto (ook met warme motor) vaak met uitgetrokken choke moet rijden om de motor stationair aan de praat te houden. Dit betekent dus, voor ieder stoplicht even de choke africhten... Soms gaat het ook gewoon goed en heeft 'ze' geen kuren, dat is het vreemde. Het toerental stationair is dan prima.
Bijkomend nadeel is, dat (meestal) wanneer dit het geval is, het chokelampje constant brandt en de zoemer soms minutenlang klinkt. Dit komt het vaakst voor als het regent of bij snel optrekken.

Verder schokt en stoot de auto nogal, er zit een 'dood' punt als je het gaspedaal intrapt, de auto reageert dan niet. Niet handig als je een berg wilt beklimmen....

Wie weet wat dit kan zijn...? Misschien ontsteking? (maar wat...)

peet

Geplaatst door peet (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Een choke voor een wagen uit '96? bedoel je niet '86?

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

ontwerp van de auto stamt uit de jaren 80 (dacht ik), het is een halfzus van de (oude) Fiat panda. Sjaak

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

auto wel de nodige onderhoud gegeven? en is zijn brandstoffilter al eens vervangen?


mvg

peet (0), 17 jaar geleden

De auto heeft voldoende oderhoud gehad, hier ligt het niet aan.
De oorzaak van het probleem is inmiddels achterhaald, er zit waarschijnlijk een scheurtje in een onderdeel van de carburateur. (weet de naam niet precies meer). Er moet in ieder geval een nieuwe carb. in om het probleem te verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.