Seat Toledo: Krakende vering voorkant bij warm weer.

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 2.3V5

Mooi, ik heb sinds kort dus flink kraken aan de voorkant van mijn Toledo!

Bij mij lijkt het, i.t.t. bij andere Seat-rijders met dit probleem, juist erger te worden bij droog warm weer i.p.v. bij nat weer. Zal dus wel met een droog rubber te maken hebben. Zojuist heb ik me weer flink zitten ergeren aan dit geluid. Wanneer je namelijk op de deurdorpels van de voorportieren drukt, kraakt het als een ouwe deur van een 14-de eeuws kasteel. Elke oneffenheid in de weg, zelfs bewegingen van de carrosserie bij (licht) optrekken, bochten of afremmen is goed hoorbaar.

Weet iemand of je van buiten af ook bij de betreffende ringen/rubbers komt? Ik heb namelijk een goed smeermiddel hier liggen wat ik eens wil uitproberen.

Alvast bedankt,
DutchComp

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp

Geplaatst door dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

denk dat ik met 99% zekerheid kan zeggen dat het de rubbers van je stabilisatorstang zijn...

deze kan je aardig bereiken door het wiel uit te draaien...

maar de enige remedie is eigenlijk om deze gewoon te vervangen.


mvg en suc6

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 17 jaar geleden

[quote=blijegeit]...deze kan je aardig bereiken door het wiel uit te draaien... maar de enige remedie is eigenlijk om deze gewoon te vervangen...[/quote]
Toch wil ik eerst maar eens proberen om ze in te smeren met een bepaald smeermiddel. De auto staat nu in onze garage en er is vandaag niet mee gereden en het geluid is nu ook weg bij het indrukken van de vering. Het treedt dus op wanneer het rubber echt warm(/droog) wordt door warmte van het motorblok. Weet jij of insmeren kwaad kan (i.v.m. aantasten van het rubber bijvoorbeeld)?

Verder, ik ben niet erg auto-technisch aangelegd en weet dus niet welk onderdeel je precies bedoelt. Bijgevoegde tekening geeft een overzicht en zelf verdenk ik de ronde rubberen schijf net onder no. 3 in de tekening. Maar welk onderdeel bedoel jij en kan ik die zonder schade aan te richten inspuiten met bijvoorbeeld WD40?

[url=http://imageshack.us][img]http://img486.imageshack.us/img486/8512/...[/img][/url]

cleaned (0), 17 jaar geleden

NR 17 is het. Alleen denk niet dat het veel zou helpen. Het kan weinig kwaad dat niet.

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 17 jaar geleden

Guess what... Het geluid is als vanzelf helemaal verdwenen en tot nu toe weggebleven zonder dat ik ook maar iets gedaan heb om het te verhelpen. Maar het zal vast wel ooit weer de kop op steken. In ieder geval, iedereen bedankt voor de reakties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.