Seat Toledo: Stappenmotor 2.0/16V.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0/16V. ABF

Dag dame en heren,

wie kan mij vertellen hoe een stappenmotor werkt en wat deze precies regeld/doet of zou moeten doen?
Bij mij zat er in de slang die van het plastieke pijpje dat van de luchtinlaatpijp af komt en aan de stappenmotor geschroeft/geklemd zit een schijfje met een gaatje met een diameter van ongeveer 10 mm. terwijl de slang binnendiameter 19 mm.is. Het schijfje ziet er niet zo uit alsof het in DLD.gemaakt is maar er is duidelijk aan te zien dat er aan gevijld is en bepaald recht afgezaagd is tie ook niet ....gezien ik op LPG rijdt en dat dus ook ingebouwd is geworden verdenk ik deze ervan dit schijfje geplaatst te hebben. Als ik weet wat de stappenmotor nou precies doet dan weet ik ook waarom het schijfje geplaatst is.Verwijder ik het schijfje gaat het luchtfilter een heel zwaar aanzuiggeluid produceren en is de auto op LPG met koude motor [ong.5 minuten na starten] niet echt lekker van zijn plaats te krijgen warm maakt het geen verschil....op benzine kan ik geen duidelijk verschil merken tussen met of zonder schijfje, gaat dan uberhaupt als de brandweer.
Ik wacht op jullie reacties,

Hans Barten

Toledo GT

Geplaatst door Toledo GT (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Schijfje hoort er inderdaad niet in...wordt vaak door gasboer aangebracht...ik wou het hierbij laten hoewel ik nog steeds niet weet wat een stappenmotor doet

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.