Seat Toledo: Stofzuiger geluid bij koude motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: v5 150 pk

Ik ben de eigenaar van een Toledo v5 executive. Als ik mijn auto start met een koude motor dan hoor ik het geluid van een stofzuiger onder mijn motorkap vandaan komen. Als ik rustig wegrij blijft dit geluid wel 1 tot 5 minuten doorgaan en stopt er dan mee en hoor het dan de hele dag dan nietmeer, ook al staat mijn auto tussendoor een paar uur stil. Start ik de motor de volgende morgen koud en ik geef een keer flink gas stopt het stofzuiger geluid er meteen mee. Verders loopt de auto geweldig en heb ik er niet zo'n last van alleen dat ik het een gek geluid vind en een ieder me aan staat te kijken als ik de auto start. Maar hier had de auto de eerste 6 jaar geen last van. Na een bezoek aan de garage blijkt de computer geen fouten te geven. Verder onderzoek van de garage heeft ook niets opgeleverd. Maar op de vraag waar het geluid vandaan komt konden ze me ook geen uitslag geven vandaar dat ik het hier even vraag ?? Alvast bedankt voor het antwoorden.

Toledo v5

Geplaatst door Toledo v5 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

pietr dit is de exstra lucht pomp die bij koude motor lucht in blaast ivm de milieu eisen en dit gaat zo als je zegt na zo n 5 minuten over.
dit is geheel normaal en daar hoef je je ook geen zorgen om temaken.
dat je het nu pas hoort komt omdat het motortje nu meer geluid maakt..

groetjes jan.

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

klopt idd. :) versnelt het opwarmen van je kathelisator waardoor deze sneller op bedrijfstemp is.


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.