Seat Ibiza: Kuren Ibiza

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130pk ASZ

Hi,

Ik heb deze Ibiza die zeer onregelmatig elektronische kuren vertoont. De dealer kan niks vinden maar ik word er helemaal gek van. De symptomen:

-Snelheidsmeter zwiept onregelmatig op en neer of doet het helemaal niet. Er zijn ook perioden dat ie het normaal doet.

-Stuurbekrachtiginglampje brandt soms en stuurbekrachtiging valt dan uit. Er zijn ook perioden dat ie het normaal doet. Dit is wel gelinkt aan de snelheidsmeter want als de snelheidsmeter raar of niet doet dan gaat het stuurbekrachtigingslampje ook branden.

-Als ik naar rechts stuur met meer dan een halve omwenteling, dan zakt de brandstofmeter naar nul en de gele lampje brandt en een hard piepsignaal volgt omdat de auto denkt dat de tank leeg is.

-Brandstofmeter en temperatuurmeter vallen regelmatig onverwacht uit.

-Volt meter en oliemeter vallen zeer sporadisch uit, dit in combinatie met het uitvallen van alle meters op het dashboard, behalve de toerenteller, deze doet het altijd.

De dealer krijgt volgens hem geen foutmeldingen, maar heeft wel al de stuurbekrachtigingspomp gecontroleerd en de brandstof en temperatuur sensor vervangen. Dit helpt niet. De dealer dacht aan een defect instrumentenpaneel maar een andere dealer zegt dat dat onmogelijk is als de stuurbekrachtiging hieraan gelinkt is. Hij dacht een stuurhoeksensor, maar heeft de auto nog niet gezien.

Wat kan dit zijn? Iemand een idee, ik zou daar echt heel dankbaar voor zijn.

Thijs78

Geplaatst door Thijs78 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pool0249 (0), 15 jaar geleden

telerunit vervangen is de oplossing waarschijnlijk voor veel van je genoemde problemen

Dit is een veel voorkomend probleem bij de 130 pk

Succes

Greetz Erik Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.