Seat Ibiza: Uitvallen tijdens rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: ABF 2.0 GTI

Het begon allemaal met starten en gelijk weer afslaan. Weer starten en geen probleem. Dit duurde een paar maanden en daarna was het uitvallen tijden het rijden. In 1 keer alles uit. Soms met koppeling op laten komen tijden het nog rijden weer aan de praat te krijgen. Nu start hij helemaal niet meer. Accu is ok, bobine is vervangen.
Heb hem uit laten lezen en hij zegt dat het de ECU is. Heb hem eruit gehaald maar er is niks te zien zo met het blote oog. Kan ik de ECU ook los uit laten lezen voordat ik een nieuwe (2e handse) haal? Er is geen baan doorgebrand.
Iemand deze problemen al een keer gehad?

vinnies1979

Geplaatst door vinnies1979 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Stuur de ECU naar www.actronics.nl

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

Gaat nu even moeilijk zit in Oostenrijk.... Maar kan ik altijd nog doen met de oude (Heb inmiddels en nieuwe 2e handse). Anwb was er bij en zegt dat ECU nieuw uitgelezen moet worden... Morgen hier even naar de Seat garage want sleutel wordt waarschijnlijk niet meer herkent, er komt namelijk geen vonk.
Zet de oplossing (hopelijk komt die ook) hier wel neer voor meerdere mensen met dit probleem

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zegt dat de uitlees apparatuur de ecu als defect zegt,wat was dan precies de foutcode???

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

Die heb ik niet gekregen, maar anwb was er bij en zegt dat het waarschijnlijk de sleutels zijn die niet meer herkent worden door de nieuwe ECU. Die zullen opnieuw ingelezen moeten worden. Hij geeft geen vonk af als ik de auto start, ook niet met de reservee sleutel. Morgen ff bellen en dan weet ik weer meer

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

Het is opgelost maar was ni goedkoop....
Hall gever vernieuwt, toerental sensor, en de ECU had zich geblokkeerd dus moest weer opnieuw ingelezen worden. Na 3 dagen bij Seat dealer in Bischofshofen te hebben gestaan deed hij het gisteravond weer.
Kosten €445,-

Grtz Vincent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.