Seat Arosa: Lampje uitlaat brandt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hello fellows,

Nieuw op dit forum ben ik eerst alle pagina's afgegaan om te kijken of mijn probleem al eerder kenbaar is gemaakt. 'k Heb het niet kunnen vinden dus hier komt mijn probleem.

Afgelopen januari scheurde de kat los van de pijp. Na info bij de dealer voor een nieuwe schrok ik mij wezenloos bij het horen van de prijs.
Verder gezocht en uiteindelijk een nieuwe laten monteren bij een zgn. fastfitter.
In eerste instantie had men de verkeerde pijp (labda aansluiting boven, de mijne zit beneden). Collega weggestuurd, die kwam met een pijp met driekhoekige flens ipv. vierkante flens. Weer op pad gestuurd en kwam terug met een te dikke pijp.
Uiteindelijk heeft men de labda aansluiting uitgesneden uit de oude pijp en deze ingelast in de, eerste, foute pijp. Tot zover gaat alles goed. Ik rijd weg en het lampje met de afbeelding van het motorblok gaat branden. Het instructieboekje leerde mij dat dit lampje voor de uitlaat??? is.
Na het moeten maken van een noodstop ging het lampje uit. Ik ben nu een dikke 10.000 km. verder en het lampje is weer aangesprongen.
Enig idee, iemand? Gelieve niet te komen met uit laten lezen bij de dealer, die had ik zelf al verzonnen. Ben alleen nieuwsgierig of iemand een mogelijke oorzaak weet.

Alvast dank aan hen die antwoord hebben.

Sjanic

Sjanic

Geplaatst door Sjanic (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Of je het leuk vindt of niet, uitlezen is toch echt de 1e actie.
Dat kan bij de meeste garages, zo wel dealer als universeel.

Sjanic (0), 13 jaar geleden

Oldford, ik ga vrijdagmiddag wel even terug naar de fastfitter. Tenslotte is het probleem ontstaan nadat zij de kat. hebben vervangen. Dank voor je zéér snelle reactie.

Sjanic (0), 11 jaar geleden

Beetje erg laat met de oplossing. Ik had geen oplossing maar heb de auto weggedaan. Mijn welgemeende excuses voor het nu pas op opgelost zetten. Ik kom niet zo vaak op dit forum.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.