Seat Toledo: Lampje vervangen door de garage?

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 2.3v5

Heb een Toledo v5 uit 2002. Gisteren ontdekte ik dat de dimverlichting linksvoor het begeven heeft. Is dit H7-lampje bij deze auto simpel zelf te vervangen of moet ik dan eerst de accu (en misschien zelfs nog meer) uitbouwen en is het dus een klus voor de garage? In de handleiding staat enkel dat je je moet kleden met een veiligheidsbril en handschoenen omdat de H7 lampen kunnen exploderen.

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp

Geplaatst door dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Dutch comp, ik zou maar uitkijken als ik jou was, dit zijn levensgevaarlijke lampen, heb laats een h7 pitje vernieuwd, en had bijna geen raam meer in de garage staan.

Accu eruithalen, dan met zuurveilige handschoenen de koplamp openmaken. Zorg ervoor dat je in elk geval een gelaatsmasker en schoenen met stalen neuzen aan hebt, een leren schort is ook aan te bevelen. en voor de veiligheid van mens en dier, zou ik eerst een paar explosievrije schermen om de auto plaatsen.

Groeten Marcel

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

ik dacht al ,
wat rijden er veel auto's met slechte remmen rond.
zijn natuurlijk al die exploderende lampen.
hou je geen koplampglas en grille meer heel.
en voor dutch comp ,zorg dat de sleutel in je broekzak zit als je de accu loshaalt.
sommige auto,springen spontaan op slot als jm wer aansluit ,het alarm gaat af de airbag lampen gaan branden de gordelspanners worden geactiveerd,ramen sluiten automatisch.
moet ik nog even doorgaan met de risico's.
en dan nog de bekeuring omdat die agent je kans geeft het onmogelijke te doen LAMP WISSELEN.
ik zou alleen in de garage blijven rond rijden met een monteur in de kofferbak.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wel weer even lachen op de zondagmorgen, hahahaha! Nou Dutch, je had het al in de gaten mag ik hopen?!
Het is weer es het zoveelste overdreven zinnetje in een boekje wat enkel en alleen geschreven wordt zodat je geen ellenlange procedures in rechtbanken krijgt, de ons wel bekende "amerikaanse praktijken"..........

Maar even tussen ons gezegd......er kan niets gebeuren hoor. Alleen kan je de vingertjes branden als ie heet is. Maar heet kan ie niet zijn want hij brandde immers niet! Dus gewoon vernieuwen zonder blabla.

Sytze

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

kapje eraf, lampje eruit.. ff testen en weer dichtdoen..

zorg wel dat het 'pikkie' van de H7 lamp goed in de uitsparing in de fitting valt.. anders gaat iedereen zo gezellig seinen!


mvg

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 17 jaar geleden

Ik dacht al dat het in de handleiding een beetje te dramatisch beschreven stond! :-)) Maar jullie in ieder geval bedankt voor de humoristische reakties; maakt zo'n regenachtige zondag weer wat vrolijker. ;-)

Greetz,
DutchComp

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

wel zorgen dat je niet met je vingers aan het glas van het pitje komt. Het zuur van je handen zal inbranden op de lamp en reflector, en de levensduur negatief beïnvloeden.

Als je dit alwel gedaan hebt, netjes zuivermaken met alcohol is voldoende.

Groeten Marcel

P.S. Dit is WEL serieus en geen grapje.

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 17 jaar geleden

[quote=hellbat]wel zorgen dat je niet met je vingers aan het glas van het pitje komt.[/quote]
Hij zit er al in (zonder dat ik aan het glas ben geweest). Ik had hier al eerder over gehoord, maar toch bedankt voor de tip.

[quote=hellbat]P.S. Dit is WEL serieus en geen grapje.[/quote]
Dat had ik al door... ;-)

Ik zag wel dat wat kruimels van dat zwarte spul dat op het topje van de lamp zit (afkomstige van de "ouwe" lamp) in het huis van de koplamp terecht is gekomen. Kan dat kwaad?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, kan geen kwaad, dat is alleen wat materiaal, wat ervoor zorgt dat je licht niet direct naar voren schijnt, maar eerst via de reflector gaat.

Kan geen kwaad, ook niet voor een apk.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.