Seat Leon: Leon loopt op 3 poten bouchies al vervangen....

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v BCB

Sinds 2e kerstdag loopt mijn Seat Leon uit 2003 op 3 poten. Ben de volgende dag direct naar de garage gereden en heb alle bouchies laten vervangen.

Helaas blijft het probleem bestaan. Mijn motorstoring lampje blijft ook knipperen en de auto schut als een gek bij stationair draaien.

Weet iemand waar het aan kan liggen? Heb eerste kerstdag (wellicht niet zo slim...) met een warme motor, ongeveer 5 kilometer stevig doorgereden. Daarna de motor direct uitgezet. Zou het kunnen dat er wat brandstof achter is gebleven in de cilinder en de injector heeft verstopt?

Alvast bedankt voor de reacties

marcelvandijk

Geplaatst door marcelvandijk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

't Zaakje maar eens uitlezen.

Bougiekabels? Bobine?

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Met het rijden op 3 poten loop je wel de kans dat je de katalysator kapot maakt. Een van de bobines kan ook kapot zijn,ik begrijp niet zo goed dat de dealer niet de oplossing heeft voor dit probleem.

Hans

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans4037]Met het rijden op 3 poten loop je wel de kans dat je de katalysator kapot maakt. Een van de bobines kan ook kapot zijn,ik begrijp niet zo goed dat de dealer niet de oplossing heeft voor dit probleem.

Hans[/quote]
Staat niet bij dat bij een dealer is geweest. Meestal is het de bobine of een vastzittende injector. Anders geen compressie op die cilinder zal ook nog kunnen. Laten controleren dus........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.