Seat Ibiza: Motor schudt en versnellingspook trilt

Bouwjaar: 1997

Beste mensen,

Ik heb een heel vaag probleem met mijn auto. Als ik tussen de 40 en de 60 km/u rij dan begint de auto te schudden en de versnellingspook trilt. Wanneer ik ontkoppel houdt het schudden op.
Het is begonnen toen de versnellingsbak was vervangen. De aandrijfassen, homokineten en banden zijn gecontroleerd. Maar allen waren goed. De auto is voor de zekerheid gebalanceerd en uitgelijnd.
Vervolgens zijn we auto electrisch door gaan meten. Ontstekking staat verder goed. Maar toch blijft de vonk onregelmatig. Bougies,bougiekabels en bobine zijn vervangen. Hier kan het niet aan liggen. Verder is de carburateur schoon gemaakt. Weer geen resultaat. Vervolgens is de ecu uitgelezen en nu blijkt er wat met lamdasonde te zijn?? Die hebben we even los gehad in de hoop dat het hier aan zou kunnen liggen, maar ook hier geen resulaat..
Wat zou het kunnen zijn?

Reiger9356

Geplaatst door Reiger9356 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

motormassa probleem...


ZOEK HET DAAR MAAR EENS IN!


paul,

Reiger9356 (0), 19 jaar geleden

Die zit vlak bij de versnellingsbak?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

zou kunnen... een iedergeval de motormassa verdient de aandacht!

paul,

Reiger9356 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Nou maar hopen dat het dat is.
Begin ondertussen gek te worden van de auto.

chaan (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer eens of de lambdasensor wel massa heeft (gaat via de uitlaat). Uitlaat is waarschijnlijk los geweest bij vervanging van de bak? Als de massa goed is dan moet je echt de lambdasonde vervangen. Het schokken wordt veroorzaakt door een raar signaal van de lambdasonde.

Erik2795 (0), 18 jaar geleden

Quote:<>
Ik heb exact hetzelfde met mijn Golf IV SDI diesel. Ik weet niet wat de oorzaak is, maar het verontrust me dat het bij jouw Seat (kennelijk) niet aan de aandrijfassen/homokyneten ligt, want in die richting zocht ik het een beetje. Daar schieten jullie en ik niet veel mee op, maar ik kan in ieder geval melden dat het niet aan de ontsteking hoeft te liggen of de massa van de lambdasensor, want die zit er bij mij niet op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.