Seat Cordoba: motor slaat af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 i ALM 6K5

bij het starten van de motor slaat deze gelijk weer af,ik kan er wel mee rijden dat is geen probleem maar zodra ik het gas loslaat of over wil schakelen slaat deze weer af.Inmiddels is de ANWB langs geweest en volgen hun is het de computer(motor management of hoe dat heten mag) dit is het kleine kastje wat onder het luchtfilter ergens vastzit met een paar schroeven.Maar hoe weet ik nu zeker voordat ik een andere computerkastje koop dat dit het probleem is want de vacuumslang naar de gasregelklep is niet lek .Zou het mischien ook een relais kunnen zijn of een zekering,want ik heb er gewoon nog mee gereden en een paar minuten later na het boodschappen doen is dot probleem begonnen.

vr gr,

Gwen

ladyboy

Geplaatst door ladyboy (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Op basis van deze gegevens vindt ik het wat voorbarig om de motor-computer te gaan wisselen. Het kan zoveel zijn.
Bovendien, zelfs al is het de motor-computer en vindt je een 2e handse, dan nog kun je niet zo maar wisselen.
Het anti-diefstal systeem (sleutelherkenning) moet wel opnieuw worden ingeleerd en daar heb je zelf de apparatuur waarschijnlijk niet voor.

Ik zou een 2nd opinion bij de dealer of serieuze universeel gaan vragen.

ovdb (0), 8 jaar geleden

hallo Ladyboy,

zie mijn verhaal: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

misschien heb je er wat aan.

mvg Onno

stefan84 (0), 8 jaar geleden

Blokkering kan ik eraf halen mocht het nodig zijn, net zoals het inleren van de sleutel, een emulator kun je net zo goed gebruiken op deze motoren, werkt 100% zonder problemen.

Audidriver73 (0) PRO, 8 jaar geleden

Volgens mij is je gasklephuis defect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.