Seat Leon: Motor staat onverwachts af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V/BCB 77KW

Hallo,

Ik heb de laatste tijd een probleem met mijn seat leon (MK1) uit 2003. Tijdens het rijden (zowel benzine als LPG) slaat de moter onverwachts af. Eerst zie je het toerental naar nul gaan en vervolgens gaat het accu en olie lampje branden. Als ik dan weer contact maak rijdt hij gewoon weer door alsof er niets aan de hand is, hierbij hoef ik niet eens te stoppen!

Ik heb op dit forum gekeken naar een oplossing en zag dat het wel eens aan relais 109 kon liggen. Echter heb ik dit relais niet kunnen vinden. Onder het stuur zitten maar een paar relais (53,100, 409 en 377), zie ook foto. Kan iemand mij verder helpen met dit probleem, misschien kijk ik wel helemaal verkeert of ligt het ergens anders aan. Alvast bedankt.

Mvg

Sidney


http://img52.imageshack.us/img52/747/rel...

Richard Gecko

Geplaatst door Richard Gecko (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Sidney,

Ik lees dat eerst je toerenteller naar 0 valt en dan de motor afslaat, dat doet me denken aan een BDP sensor ( krukaspositiesensor )

Gr Stefan

Richard Gecko (0), 14 jaar geleden

Stefan,

bedankt voor je snelle reactie. Ik heb in de tussentijd ook gekeken naar foutcodes.
Engine:
- 16684 Cilideroverslag herkend
- 16685 Cil. 1 cilideroverslag herkend
- 16685 Cil. 3 cilideroverslag herkend
ABS:
- 01314 - Engine Control Module

De engine code zijn volgens mij nog oude codes omdat ik een paar maanden geleden problemen heb gehad met mijn bobines. Ik heb voor de zekerheid alle codes gewist en ben toen weer gaan rijden. De enige code die terugkomt is de ABS foutcode, na het afslaan van de motor. Verder gaat de auto steeds onregelmatiger rijden (zowel onder benzine als LPG). Enig idee.

Sidney

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.