Seat Ibiza: motor start niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19000

ik heb een heel raar probleem , de motor slaat niet aan ! als ik de contactsleutel draai zie ik dat de motor voorgloeit maar starten doet hij niet; ik heb al geprobeerd om directe verbinding te maken met de accu en de motor en door het laten vonken kon ik toch starten maar de sleutel moest wel gedraaid blijven zoniet ging het niet ( transponder zal het niet zijn van de sleutel ); wat zou het probleem kunnen zijn ? wie kan mij echt helpen om mijn seat te starten ?

kat

Geplaatst door kat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=kat]ik heb een heel raar probleem , de motor slaat niet aan ! als ik de contactsleutel draai zie ik dat de motor voorgloeit maar starten doet hij niet[/quote]
Slaat de motor niet aan,of doet de startmotor het niet?

kat (0), 16 jaar geleden

de startmotor denk ik

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Draai de sleutel zo ver om dat de startmotor aangestuurd zou moeten worden,en rommel dan tegelijk eens met de sleutel in het slot.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

controleer de aastturaansluiting op het relais van de startmotor, deze willen bij diverse seatmodellen wel eens loslaten.

dat je de wagen niet gestart krijgt, nadat je direct 12 volt op de startmotor zet kan kloppen, de ecu krijgt ook een startsignaal van het contactslot, soort diefstalbeveiliging denk ik.

Groeten marcel

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

hmmmmm, ik zie ook een koppelings, en remlichtschakelaar in het motormanagementschema staan, moet je die toevalling intrappen voor startvrijgave ????????, indien zo, dan zou het kunnen dat een van deze twee kapot is.

Groeten Marcel

kat (0), 16 jaar geleden

bedankt allemaal het was de starter die een niet goed was, nu zit er een occasie starter en deze start wel goed maar is nogal krachtig bij het aanslaan hoe zou dat komen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.