Seat Ibiza: problemen met AG Autogas, uitgebreide beschrijving!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 / 1F

Hallo!
Ik heb een probleem met mijn ibizaatje op gas. Er is geinstalleerd een AG DGC 2000 systeem. De klachten zijn in de loop van de tijd erger geworden, dus ik zal van voor af aan beginnen.

Tijdens mijn vakantie deze zomer merkte ik dat het vermogen op gas niet meer volledig was, wanneer ik op benzine overschakelde accelereerde hij veel rapper dan op lpg. Vervolgens viel hij tijdens het rijden uit. Hij schakelde dan niet terug naar benzine, maar reageerde niet meer op het gaspedaal. Wanneer ik dus 120 reed, en ik hield het gaspedaal vast, zakte hij heel langzaam weg, wanneer ik het pedaal los liet zakte hij snel terug, maar reageerde vervolgens niet meer wanneer ik het pedaal weer intrapte waardoor de motor uitviel . De oplossing was even naar benzine schakelen, en dan weer terug naar gas, daarna reed hij weer prima (hoewel nog steeds het vermogen niet was zoals het moest zijn). Ook vertoonde hij dit gedrag wanneer ik voor een stoplicht stond, het vervelende was, dat ik dan dus niet weg kwam omdat er geen vermogen geleverd werd.

In deze fase starte hij nog steeds prima wanneer hij op lpg stond. Tegenwoordig doet hij dat niet meer, de motor moet nu echt warm zijn (boven de 70 graden) anders schakelt hij wel over, maar reageert niet op het gaspedaal waardoor dus de motor uitvalt. Dit is dus hetzelfde probleem wat ik eerder alleen had op de snelweg. De huidige fase (fase 3) omvat bovenstaande symptomen, maar daar komt nu bij dat hij tijdens het rijden overschakelt op benzine. Vaak schakelt hij vervolgens direct terug, maar soms ook niet. Hij schakelt dan pas na 5 minuten oid terug.
Ik heb het gevoel dat hij dit laatste vooral doet in de stad of bij langzaam rijdend verkeer, maw wanneer het toerental niet hoog is (zeg max 2500). Verder ruik ik, wanneer ik voor een stoplicht sta af en toe een gaslucht. Al met al lijkt me toch dat er iets niet in orde is.

Ik ben niet heel bekend met gassystemen, dus tast een beetje in het duister naar wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ik heb gehoord dat de verdampers van dit type op gegeven moment de geest geven, en dus vervangen/gereviseerd moeten worden. Ik kan een andere verdamper kopen met ca 80.000 km gereden. Echter is deze van een nieuwer type geloof ik. Mijn verdamper heeft een stappenmotor aan de voorkant en een verhoging waarop staat: onboard diagnostics en digital not adjustable selflearning closed loop. De verdamper die ik kan kopen, heeft deze verhoging niet, maar wel een extra dingetje (?) rechtsboven de stappenmotor. Mijn vermoeden is dat deze van een type dgc 2010 is.
Zou ik deze verdamper kunnen inwisselen?
En mocht iemand mijn symptomen herkennen, zou het daadwerkelijk de verdamper zijn? Of wellicht een of andere sonde...

Ik hoop dat een van jullie mij verder kunnen helpen! Ik ben nog student, dus kan niet een voor een alle componenten gaan vervangen, dat past gewoon niet in het budget. Ik ben wel handig, dus kan wel alles zelf eventueel vervangen. Ik hoop op tips!

Alvast bedankt!

-edit- Dit zijn plaatjes van beide verdampers, de bovenste is van mij. De onderste kon ik kopen, maar is inmiddels weg. Ik ben nog wel nieuwsgierig of iemand mij kan vertellen of deze verdampers inwisselbaar zijn?
[url=http://imageshack.us][img]http://img265.imageshack.us/img265/1191/...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img265.imageshack.us/img265/8045/...[/img][/url]

BJ_Ibiza

Geplaatst door BJ_Ibiza (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

BJ_Ibiza (0), 16 jaar geleden

niemand een idee? Of zitten alle experts in een ander topic...

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=BJ_Ibiza]niemand een idee? Of zitten alle experts in een ander topic...[/quote]
heb geen idee... is een verdamper stuk monteren we normaal gesproken een ruilverdamper of nieuw, en natuurlijk één van het zelfde type.

Gr. paul

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou zeggen, leg dit probleem eens voor aan AG Nederland

AG Autogas Systemen
Galileïstraat 15
3902 HR Veenendaal
Tel. 0318 - 55 77 77 Fax. 0318 - 55 77 55

mvg,
Hans.

emiel2676 (0), 16 jaar geleden

he hallo weet je al wat het is geweest ?

het zo ook de massa kabel van de gasinstalatie zijn.

hoor graag of je wat hebt gevonden?

BJ_Ibiza (0), 16 jaar geleden

Ik ben er nog niet uit. Ik rijd niet veel met de wagen dus ik heb niet veel haast met de reparatie. Eigenlijk doet het gas het alleen niet in stadsverkeer, op de snelweg rij ik wel op gas. Ik ben van plan om hem binnenkort naar een garage te brengen om te kijken of ze iets kunnen vinden. Zodra daar iets uit komt laat ik het weten! Over die massadraad, waar vind ik die en hoe meet ik die door?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Trek de pluspool eens los voor 5 min, dat reset de lpg comp.
Wil nog weleens helpen.

BJ_Ibiza (0), 16 jaar geleden

Heb ik geprobeerd maar mocht niet baten helaas...

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Al gebeld met AG Autogas Systemen?

BJ_Ibiza (0), 15 jaar geleden

Ik heb de wagen nu bij een gas-expert staan, en die wist me te vertellen dat inderdaad de verdamper naar z'n grootje is. Deze word dus nu vervangen, en ik hoop dat er niet meer onderdelen kapot zijn. Ze konden niet meer meten omdat de verdamper zo'n enorme lading gas erdoor jaste dat verdere metingen of the chart zijn. Duimen dus ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.