Seat Alhambra: motor stottert op lpg

Bouwjaar: 2001

mijn seat/alhambra, 2,0 ltr. lpg van het bouwjaar 2001, ca. 155.000 km, stottert bij ongeveer 80 - 120 km/uur.Alleen op lpg!!Metname wanneer ik de snelheid verminder.Het zijn irritante schokkende (lichte) stoten. Na enige tijd brandt soms de motorsignalering(volgens het instr.boekje doordat de vervuiling te groot is?).De LPG-specialist heeft reeds e.e.a. gewijzigd. Een lekkende slang volgens hun.Doch storing bleef. Daarna (op advies van dezelfde gasspecialist) werden de 4 bougies en -kabels vernieuwd. Probleem bleef.Toen werd door de lpg-specialist gezegd dat misschien de verdeler en/of rotor vernieuwd moeten worden.De garage zei dat bij deze type alhambra geen verdeler/rotor was omdatde regeling electronisch was. Wat kan mij advies geven. Al met al heeft het mij meer dan 700 euro's gekost en nog is het probleem niet opgelost.Wie heeft misschien hetzelfde probleem gehad en opgelost.Ik wacht vol spanning op een reactie

whakse

Geplaatst door whakse (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze motor heeft inderdaad geen verdelerkap/rotor,maar een DIS ontseking.Je garage had dus gelijk(geen beste gasspecialist moet ik er wel ff bij zeggen als ie dat op gaf).Als alles op ontsteking gebied gecontroleerd en vervangen is dan moet het toch aan de LPG liggen en dus de LPG specialist moet het dus vinden en oplossen.

Motorlampje ging brandde....weet je welke foutcode ie aangaf of is nooit uitgelezen.Zal wel iets met de mengselverhouding te maken hebben.

Weet niet aan wie je die 700 euries hebt betaald,maar zal wel het laten oplossen aan degene aan wie je dat betaald hebt en niks meer bij betalen totdat het opgelost is.

Als het probleem af en toe voorkomt kan ik het wel berijpen dat ze wat proberen omdat anders je nog meer uren kost.Maar als dat niet het geval is moeten ze het gewoon vinden en oplossen.

Suc6

VG392 (0), 18 jaar geleden

Wat voor gasinstallatie zit er in?
Merk + type?

tinus11481 (0), 18 jaar geleden

zijn de filtertjes in de verdamper al eens vernieuwd, deze kunnen ook veel problemen veroorzaken , deze worden namelijk vaak vergeten. Er zit er eentje achter de gasaansluiting , en eentje achter de gasuitgang. Deze kosten maar een paar cent dus zeker het proberen waard

whakse (0), 18 jaar geleden

Ik was enige tijd afwezig geweest en daarom kon ik niet op de berichten reageren.Maar mijn dank ervoor.Ik was vergeten te vermelden dat deze Alhambra een automaat heeft en dus geen handversnelling.
Alexander luik: als het motorlampje brandt dan betekent het dat er een te hoge vervuiling geconstateerd wordt(volgens het instr. boekje). Na enige tijd moet het lampje weer vanzelf doven. Dat doet het ook, maar het kan wel heel lang duren. Het stotteren van de motor vindt nog steeds plaats en altijd bij een snelheid tussen de 80 en 120 km/h.
Kees Vg392:het is een G3-gasinstallatie van AG-autogas systems en gemonteerd door het bedrijf in Veenendaal.
Kever Tinus:ik heb geen idee of de bedoelde filtertjes in de verdamper vernieuwd zijn. Maar het is een interessante optie. Ik zal in elk geval informeren bij de gasspecialist.
Nogmaals mijn dank voor uw reacties en zal zeker vermelden wanneer dit euvel is verholpen en wat de storingsoorzaak eventueel was.

maximaal (0), 17 jaar geleden

heb exact dezelfde problemen gehad totaal meer dan 5oo euro gekost oa. nwe injectoren geplaatst,maar de oplossing was heel simpel.Nieuwe bougiekabels!! ik wilde het eerst ook niet geloven omdat de auto op benzine wel goed reed.LPG is veel gevoeliger voor onstekingsproblemen.

Succ6

Zit bij mij ook AG G3 installatie in

ejanssen (0), 16 jaar geleden

Ik heb ongeveer dezelfde klachten gehad. Omdat de Lambda waarden niet goed waren zijn beide Lambda sondes vervangen. DURE Grap. Om een lang verhaal kort te maken. Het lag aan de luchtmassameter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.