Seat Alhambra: Raam voorportier gaat spontaan weer open na het dichtdoen

Bouwjaar: 2000

Het raam van het linker voorportier gaat spontaan weer (half) open als het raam bij het dichtdoen de bovenste positie bereikt. Alleen door met heel kleine stapjes het raam omhoog te doen lukt het soms om het raam in de gesloten positie te krijgen en dan hoor je dan ook een relais klikken als je de bedieningsknop hierna nogmaals bedient.
Heb de bekleding verwijderd en zie zo op het oog geen gekke dingen aan het mechanisme.
Weet iemand toevallig waar dit aan kan liggen, of hoe dit systeem werkt, m.n. waar/hoe wordt bepaald dat het raam in de bovenste positie zit en dat de el. motor gewoon stopt?
BvD en Mvrgr

Jankroon

Geplaatst door Jankroon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo jan

waarschijnlijk gaat het raam (naarboven) te zwaar in zijn geleiders waardoor er op die manier te veel weerstand op het raam-motortje ontstaat..

smeer dat raam maar eens in zijn geleiders! om mee te beginnen!

paul,

Jankroon (0), 18 jaar geleden

Paul,
Bedankt voor je snelle reactie!
Ik ga het proberen en laat weten of het hiermee lukt.
Mvrgr,
Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.