Seat Alhambra: slecht starten

Bouwjaar: 2000

Hi,

Ik ben sinds kort de bezitter van een Seat Alhambra 115 pk diesel met pompverstuivers en ben zeer tevreden behalve over het starten. 's Morgens (vooral wanneer het koud is) start hij slecht, d.w.z. hij lijkt op 2 a 3 cilinders te lopen voordat hij 'rommelend' met wat blauwe rook op gang komt. Als hij even heeft gedraaid start ie vervolgens prima dus het is alleen de eerste koude start. Het hele gloeisysteem is nagekeken en functioneert goed (gloeispiralen zijn vervangen, relais werkt, temp sensor is ok).
Iemand enig idee waar dit nog aan kan liggen?

Bertus1254

Geplaatst door Bertus1254 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MB elegance (0), 18 jaar geleden

je moet die electrische rail vervangen waar die pompverstuivers op aangesloten zijn, kost ongeveer 45 euro.

mvg.john

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

er zijn inderdaad problemen bekent met dit stukje kabelboom, maar om nu te zeggen, zomaar wegmikken en vervangen door een nieuwe is in de meeste gevallen overbodig.. door de lipjes in de injectoren (niet in de stekker zelf) iets te verbuigen is dit probleem vaak al op te lossen...

helaas leven tegenwoordig in een pleur maar weg cultuur, maar dit soort dingen zijn nog prima te herstellen..

dus! hand op de knip....

paul,

Bertus1254 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips ik zal eerst eens proberen de 'lipjes'? te verbuigen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.