Seat Ibiza: Motorisch slecht?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6I AFT

Beste Lezers,

na een probleemloze periode van een maand weer een probleem:
De auto twee jaar geleden gekocht, twee jaar eigenlijk zonder problemen gereden maar de afgelopen maanden blijft de auto problemen vertonen. Omdat ik voor m'n werk veel kilometers moet rijden wilde ik de auto op laten knappen, Nieuwe koppeling (drukgroep was kapot), nieuwe uitlaat, en even gasklephuis laten reinigen, want hij schokte erg bij gas geven/ loslaten. Zo gezegd zo gedaan, hij liep weer als een zonnetje (ook zijn de bougiekabels en de rotor vervangen). Een week daarna kwam het probleem terug, tot hij op een gegeven moment heel erg ging schokken, lambdasonde kapot. Deze vervangen, weer een week goed rijden, toen kwam het probleem weer terug. Na naar een andere garage te zijn overgestapt een nieuw gasklephuis laten monteren (oude kon niet meer ingeleerd worden), dit ging tot nu toe een maand of twee goed, maar nu komt het probleem weer terug. 's Ochtends met koude motor wil de auto niet lekker rijden, rijdt onregelmatig, terwijl je gaspedaal gewoon vasthoudt op dezelfde positie. Stationair loopt hij wel goed, 1000 toeren? Als de auto warm wordt rijdt hij wel lekker constant, en trekt goed, echter bij gas loslaten/ intrappen krijg je weer een schok (heel soms niet). Ook komt er een benzinegeur het interieur binnen als je stilstaat voor het stoplicht, met koude motor en aanjager aan. Ook valt mij op dat de auto nooit hetzelfde start, altijd in één keer lopen, zonder gasgeven, zelf geeft de motor de ene keer meer gas als de andere keer... Als de motor warm is loopt hij niet echt netjes stationair, het toerental schommelt licht. Wat kan dit nu zijn, ik ben inmiddels al zoveel geld kwijt geweest, en wil gewoon dat de auto lekker rijdt! Nog een opvallend iets is dat de auto nooit foutmeldingen geeft terwijl hij toch rot rijdt. Ik rij altijd rustig, trek em nooit erg door en de auto heeft 153.000 km gelopen. Wat zou dit nog kunnen zijn, en wat kan het evt weer gaan kosten?!
Alvast bedankt voor je reactie!

Gr Mark

Ps. de monteur zei dat die AFT'tjes altijd schokken?!

Jongh

Geplaatst door Jongh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

laat je ontsteking eens nakijken heb je verhaal gelezen dit lijkt me een verkeerde voorontsteking zon motor moet afgesteld worden tussen de 4 en 8 graden voor het bdp(bovenste dooie punt)
ik weet niet waar je woont anders kan ik er wel een keer naar kijken groeten marco

Jongh (0), 16 jaar geleden

Ik woon in de buurt van Rotterdam, dus das niet in de buurt, maar wel bedankt voor je aanbod! Verklaart dit dan ook het soort van inhouden met een koude motor? Denk je niet iets electrisch, of zou het dan gelijk uit de testresultaten naar voren moeten komen? Kunnen ze van deze auto ook rijdend een logfile maken, waarop dingen zoals ontsteking te zien zijn?

Gr Mark

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij niet en een ontsteking moet je ook stationair afstellen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.