Seat Marbella: motorlampje knippert

Bouwjaar: 1992

ik heb hier een marbella uit 1992. Als de auto een paar kilometer gereden heeft, gaat het motorlampje knipperen. Wie weet wat er aan de hand zou kunnen zijn?

c lafleur

Geplaatst door c lafleur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hardhiec (0), 19 jaar geleden

Je choke staat dan nog uitgetrokken!!!!

bij starten trek je hem helemaal uit. direct daarna duw je hem half in. en dan na ongeveer een kilometer duw je hem helemaal in. Eigenlijk moet je hem langszaam elke keer een stukje induwen.

Het knipperende lampje geeft aan dat je motor warm genoeg is om zonder choke te rijden

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

als er ook zo'n fijn piepje bij te horen is zou het ook nog de sensor boven in je klepdeksel (links naast luchtfilter) kunnen zijn, deze geeft ook geregeld problemen

hardhiec (0), 19 jaar geleden

dat piepje hoort bij het lampje
het ligt er aan of ie aanblijft of dat het aan uit aan uit... is

jelle83 (0), 19 jaar geleden

ik heb het ook als de choke ingeduwd staat. Ik start hem idd met de choke uitgetrokken en na een paar kilometer, als de choke weer ingeduwd is, gaat het lampje knipperen. Zou de choke niet goed werken of zal die sensor op het kleppendeksel stuk zijn? ik hoor trouwens geen piepje.

hardhiec (0), 19 jaar geleden

Mijn lampje gaat dus wel eens af en toe branden en dan constant. Dit is ergens een storing maar wat het is weet ik niet precies als ik dan even opnieuwstart of als ik hard rijd even gas los laat gaat het weer uit.
Maar zo'n knipperend lampje is weer iets nieuws voor mij

bako (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je wel de originele bougie's erin?nou ga je natuurlijk zeggen wat maakt dat nou uit,NOU HEEL VEEL.als er geen constante pieptoon is waar je helemaal gek van word.maar je lampje knipperd wel dan zou ik eerst maar eens naar de bougie's kijken.

geert3472 (0), 18 jaar geleden

Ik wil graag wat meer weten over pieptonen in de Marbella, die van mij heeft ook kuren op piep-gebeid. Niet constant. Ik heb geen lampje zien knipperen evenwel.

havana4242 (0), 17 jaar geleden

Heb je je oliepijl gecheckt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.