Seat Marbella: verwarming stinkt

Bouwjaar: 1992

Als de auto gestart wordt begint deze te stinken naar koelvloeistof. Ik heb reeds het verwarmingsradiator vervangen door een ander sloop exemplaar. Daar bij heb ik ook de rubberen o-ring vervangen. Dit is overigens een enorme klus. Kun je door afpersen/of anders er achter komen wat de oorzaak is.

Overigens als je een half uurhebt gereden dat houdt de motor in en stottert een beetje. Na enige tijd gaat het wel weer.??

Gr
Een bijna gelukkige Marbella rijder

Hansjhl

Geplaatst door Hansjhl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

het stinken kan nog komen door achtergebleven koelvloeistof in je verwarmingsbuis. misschien een reinigend middel (aircoreiniger) toevoegen.

en het slechte lopen zou kunnen duiden op een defecte pot? gever (ben ff vergetenhoe dat onderdeel heet, Hoe LASTIG!) komt er in ieder geval op neer dat je er of een van de sloop moet halen of het hele gasklephuis moet vervangen.

suc6

Hansjhl (0), 19 jaar geleden

Het is inderdaad zo dat bij starten de radiator wat stinkt. Ik heb met wat geprobeerd dit enigszins schoon te maken. Het is nog niet helemaal weg maar al wel een stuk beter.
Verder heb ik een goede lucht slang(ja van de sloop) gemonteerd naar het spruitstuk en de kap van het luchtfilter 180 gr gedraaid op de winterstand. De motor loopt nu prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.