Seat Marbella: Oliedruk marbella

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9I/30KW

Hallo,

ik heb nu een jaar een seat marbella uit 1997

sinds ongeveer een maand gaat bij het starten het oliedruk lampje niet meteen uit, en klinkt de motor rauw. maar na ongeveer 2 minuten rijden gaat dat geluid weg en gaat het lampje ook uit, waarna het niet meer aan gaat tijdens het rijden, ongeacht hoe lang de rit duurt.

ik heb het oliepeil gecontroleerd en dat was in orde, maar onder de oliedop zat een dikke bruine smurrie.
daarna ben ik naar de garage gegaan waar mij gezegd werd dat het oliefilter waarschijnlijk verstopt was, dat heb ik toen laten vervangen en nieuwe olie erin laten doen, maar het probleem was daarna niet opgelost.

de motor loopt verder prima alleen de eerste minuten na de start is er dit probleem

weet iemand wat het zou kunnen zijn?

alvast bedankt

jeroenmehran

Geplaatst door jeroenmehran (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hallo

Die sludge wat je ziet hangen kan komen van korte stukjes rijden, de motor komt dat niet goed op temperatuur, en dat zie je nu aan de oliedop hangen, kan opzich geen kwaad. ( Na een flinke rit over de snelweg zal dat weg zijn )

Maar over de oliedruk, de motor kan nog wel goed lopen, maar zou er zo snel mogelijk naar kijken, het kan een sensor zijn die het probleem veroorzaakt, of de oliedruk is daadwerkelijk wat te laag, dat kan ook het 'rauwe' lopen van de motor verklaren, maar pas op daarmee, goed is het niet.

Het beste is om de oliedruk eens te meten, stationair als op toeren en noteer de waarde even hier..

De oliedruk moet tussen de 3 a 4 bar bedragen bij 3500 toeren.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.