Seat Marbella: Probleem met uitlaatsysteem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9

Beste,

De laatste tijd begint mijn Seat Marbella extreem veel benzine te verbruiken en ruik ik benzine bij het starten. Bij het openen van de motorkap bleek dat er geen fysiek benzine lek is maar dat een of ander pijpje is afgebroken. Het pijpje zit op het uitgaande spruitstuk en er komt hete lucht uit. Het zit precies aan de andere kant van het spruitstuk dan de lambda sonde (of een andere sensor?). Op het pijpje heeft denk ik een slangetje o.i.d. gezeten maar ik kan nergens zien waar het naar toe liep.

Kan iemand me helpen hoe dit euvel op te lossen?

Alvast bedankt,

Stan

stan_vangeffen

Geplaatst door stan_vangeffen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hoort daar niet gewoon een dopje op te zitten ? ( proef pijpje ? )

Het zit op het uitlaatspruitstuk ?

Gr Stefan

stan_vangeffen (0), 14 jaar geleden

Het zit inderdaad op het uitlaat spruitstuk. Het kan dat er een dopje op gezeten heeft, maar wat er zat is half weggebrand. Omdat er hete lucht uitkomt leek het me logisch dat er een slangetje aanzat dit de lucht ergens naar toe afvoert?

merci voor de reactie

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

dat is een pijpje voor een proefsonde in te steken, voornamelijk om stationair af te stellen, hier moet dan een co meting VOOR de kat worden uitgevoerd, en daar wordt dan dat pijpje voor gebruikt.

Gewoon afdoppen die handel.

Groeten Marcel

stan_vangeffen (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie!

Zou je mij als autoleek kunnen vertellen wat voor een soort dopje dat moet zijn? Aangezien dit warmte bestendig moet zijn..

Is dit trouwens ook de reden dat het brandstofverbruik plots is gestegen en dat ik bij het starten benzine ruik, of heeft dit waarschijnlijk een andere oorzaak?

Stan

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

kan ermee te maken hebben. een gedeelte van de uitlaatgassen komt er nu via die pijp uit, dus de lambdasonde zal nu geen reële waarde meer meten.

Voor het dopje, zou je iets van siliconen kunnen gebruiken.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.