Seat Alhambra: oliegebruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 115 pk gechipt

Onlangs nav scheurtje in koppakking kop gereviseerd. Hierna groot oliegebruik. Gebruik 1 ltr op 1000km. voorheenca. 600 cc op 15.000 km. Rookt wit/blauw na langer tijd stationair draaien, star slecter dan voorheen, licht krachtverlies, groter dieselgebruik. Revisie gecontroleerd, ziet er netjes uit.

Roelandprocar

Geplaatst door Roelandprocar (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Revisie gecontroleerd ??

Controleer eerst eens de distributie / timing en zorg dat alles op tijd staat,blijkbaar heeft dit te maken met één van de problemen..

Dat het olieverbruik zo toegenomen is,kan aan de kop liggen / fout / vergeten bij monteren..

Roelandprocar (0) PRO, 14 jaar geleden

Beankt voor de reactie. Revisie gecontroleerd betkent dat na de revisie is gechackt of deze goed is uitgevoerd, eea juist teruggemonteerd is en of de kop goed is.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

gechipt, is vroeg of laat om problemen vragen.

Roelandprocar (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je tip. Maar wat met het oliegebruik.

Roelandprocar (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft iemand nog ideeen waar het probleem van deze Seat zou kunnen zitten. Een monteur bij ons denkt dat het aan de zittingen/ringen van de verstuivers kan liggen? Wat denken jullie? Ik zelf denk de turbo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.