Seat Alhambra: Olietemperatuurmeter

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 20 VT

Beste forumleden.

Ik ben in het bezit van een Seat Alhambra 1.8VT vanaf 2006. Met deze auto heb ik haar de laatste tijd veel, kleine en grote ongemakken. De kleine ongemakken, kan ik meestal zelf oplossen met behulp van dit sgafforum. Om een voorbeeld te geven het vervangen een kapotte PDC. Deze kosten bv hier in Nederland €x per stuk ik heb ze in Duitsland besteld en incl. verzending € x. Maar nu doemt het volgende probleem op mijn olie temperatuurmeter werkt niet meer. Omdat ik had geen idee waar ik zou kunnen gaan liggen en de tijdnood zat in verband met vakantie, ging ik naar de garage. Daar hebben ze de sensor in de carterpan vervangen. Dit is WV onderdeelnummer 1J0 907 660B. Dit bood echter geen oplossing, de oplossing die toen werd gemaakt. Nml het vervangen van het instrumentenpaneel á € xx werd mij toch wel een beetje te veel en heb de toen gemaakte kosten voor de sensor en nieuwe olie van € x betaald. Terug van vakantie heb ik bij het zoeken op het internet de sensor gevonden onder de benaming olieniveau sensor. Jullie begrijpen het al, ik voel me bedonderd. Nu probeer ik de aard van de storing zelf te vinden. Mij wordt verteld dat deze sensor zowel voor de olie niveau als voor de olie temp wordt gebruikt. Nu weet ik toch wel iets van elektronica af en de enige manier om twee verschillende signalen over een draad te verzenden is digitaal. Om dit moment heb ik zelf de meter op het instrumentenpaneel gecontroleerd en deze is ok. Dit zijn trouwens kruisspoelmeters. Bij al deze meters bevind zich een IC met als opschrift ISM 2106, ZMD, U2510SK, 91 870537. Op internet is er helaas geen datasheet hiervan te vinden In de Hella catalogus (6 PR 008 079 041)wordt de sensor trouwens ook een niveau sensor genoemd. Helaas ben ik op dit moment niet in het bezit van ELSAWIN om het schema van de auto verder te bestuderen. Mijn grootte vraag is nu wie heeft gelijk wordt de sensor voor zowel olieniveau als voor olietemp gebruikt. Zo niet waar zit dan een eventuele aparte olie temperatuursensor. Zo “Ja” dan zit er tussen sensor en meter een digitale interface welke beide signalen mbv software weer uit elkaar trekt en moet het in de boordcomputer terug te vinden zijn. Garage vond trouwens geen aanwijzing in de boordcomputer. Weet een van lezers van dit forum misschien een oplossing. Mij dankbaarheid zou groot zijn.

bleekie

Geplaatst door bleekie (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Beste;
Problemcar is bedoeld voor het oplossen van technische problemen aan/van uw auto.
Het plaatsen van reparatie- en/of onderdeelprijzen is daar geen onderdeel van.
De prijzen kunnen door omstandigheden dusdanig verschillen dat dit niet relevant is voor
plaatsing op deze site.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.