Seat Ibiza: overslaan bij optrekken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 turbo

het volgende doet zich voor motor loopt stationair en bij onbelast flink gassen en bij langzaam gas geven tijdens optrekken goed tot max rpm maar bij vlot wegrijden begint motor over te slaan epc gaat knipperen en foutcode opslag verstuiver sluiting met plus en cilinder overslag herkend cil 1. laat je gas los probleem weg en epc lampje gaat dan uit.
vervolgens bobine gewisseld met cil 2 zelfde klacht en foutcode verstuiver cil 1 en 2 gewisseld klacht en foutcode hetzelfde. compressie en cilinderlektest gedaan beide perfect. scoopmeting verstuiver cil 1 en 2 geeft een storingsbeeld en wegvallen aansturing verstuiver cil 1 draadboom van ecu naar verstuiver met de daartussenliggende ronde stekker doorgemeten geen onderbrekening of sluiting met massa en voeding.
ecu dus vervangen helaas storing nog aanwezig. herkend iemand dit probleem en zijn er nog suggesties??? PS lmm en brandstof druk voldoen ook aan de waarde tijdens optreden storing

nic

Geplaatst door nic (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

ontstekingsmodule achterop het luchtfilterhuis al eens geprobeerd ?

uitgebreide beschrijving op de mail gedaan

nic (0) PRO, 14 jaar geleden

dank je maar helaas is de uitgebreide mail niet gelukt wellicht kun je het nog eens proberen deze auto is voorzien van 4 losse bobine`s naar mijn weten zit er geen losse module tussen.

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

verstuivers hebben een gezamelijke plus rood/lila verbind de plus van verstuiver 2 met verstuiver 1 en dan rijden. gr john

nic (0) PRO, 14 jaar geleden

probleem is opgelost ondanks dat de draadboom goed lijkt te meten met voeding massa onderbreking en sluiting licht de stuurdraad toch ergens in de kabelboom tegen iets aan ik heb een nieuwe stuurdraad voor cil 1 getrokken en probleem is weg dank jullie voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.