Seat Ibiza: P256300 / P256400 Turbo druk storing

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1199, Vermogen (kw): 55

Beste Heren,

Heb een Seat Ibiza met de volgende storingcodes P256300 / P256400 Positiesensor drukregeling turbo onwaarschijnlijk signaal / kortsluiting naar massa. Wordt uitgelezen met kts , Vacuümslangen / turboslangen gecontroleerd op beschadiging. Op de stekker gemeten/kabel gecontroleerd. Storingcodes zijn wel te wissen maar komen gelijk weer terug bij proef rijden,de zelfde codes opnieuw. Wilt dat zeggen ik de complete turbo moet vervangen,of kan alleen de positiesensor op de turbo vervangen worden, neem ook aan dat de positiesensor op de turbo zit?? Voertuig zit qua kilometers al tegen de 325000.
Gloeilampje gaat ook knipperen bij het terug komen van de storing.

Heeft iemand ervaring met de boven genoemde storingcodes / Probleem
Mvg
Alvast bedank voor het mee denken.

marsancb

Geplaatst door marsancb (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

Het is geen bekende storing. Wat wij vaak doen is de stekker lospakken en dan uitlezen en zien of dezelfde code terugkomt. Dan weet je in elk geval dat de sensor waar de fout betrekking op heeft daarmee te maken heeft.

Verder kan ik je niet helpen jammer genoeg.

marsancb (0) PRO, 8 jaar geleden

Beste Collega,

Motorstoring verholpen/opgelost

Had onder tussen een nader afspraak met de klant gemaakt, De turbo in zijn geheel vervangen met Egr koeler. Rijd perfect.. Reden van de koeler dat ie lek was en had in het begin ook een opgeslagen fout van.
Nog bedankt voor het willen mee denken.
Mvg, M

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.