Seat Ibiza: Piepend geluid bij sturen tussen 40 & 60 km/u

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v AUA

Hallo,

Sinds kort heb ik een probleem. Als ik tussen de 40 en 60 km/u rij, en dan naar links stuur (dus niet als ik naar rechts stuur) hoor ik af en toe een piepend geluid (korte piepjes achter elkaar). Zolang ik rechtdoor rij hoor ik niks, maar zodra ik ook maar een beetje naar links stuur hoor ik het al. Als ik dan gas bij geef tot boven de 60 dan verdwijnt het. Iemand enig idee wat ik zelf zou kunnen controleren?

Alvast bedankt!

gaheris

Geplaatst door gaheris (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gaheris (0), 12 jaar geleden

Kleine toevoeging; als ik rem dan stopt het gepiep. De remblokken zijn 2 jaar terug vernieuwd, en zijn nog lang niet op. Is er iets wat ik kan smeren ofzo? Het viel me wel op dat op de remschijf aan de buitenkant van het vlak waar het remblok op komt een pittige rand zit.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Eerst kijken of er voldoende ATF in het reservoir van de stuurbekrachtiging zit??

Ga eens rijden op een stille brede weg, 20 km p/uur, Maak diverse keren rukkende bewegingen aan het stuur zodat de voorkant heen en weer schokt. Probeer zonder geremd te hebben of het geluid weg is.??

Niet weg?? remmen hoogstwaarschijnlijk niet de oorzaak
Weg??? Remblokken piepen. Verwijder alle blokken links en rechts. Maak de metalen delen aan de zijkanten van de blokken vlak met een vijl met schuurlinnen erover. maak die vlakken schoon en smeer ze in met viscotene of kopervet (niet knoeien op de blokken of schijven. . Doe hetzelfde met de plaatsen op de remklauwen waar de metalen delen van de blokken op moeten bewegen. Zet alles weer netjes in elkaar. 99 % kans dat het goed is..

Die 1% is roest in het buitenste deel een de cilinder waar de plunjer in heen en weer dient te gaan. Meld je daar dan maar weer voor.

gaheris (0), 12 jaar geleden

Cor, bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik ga morgen even met je suggesties aan de slag en zal daarna mijn bevindingen plaatsen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

succes

gaheris (0), 12 jaar geleden

Iets later dan gepland, maar ik heb vandaag wat getest. In het reservoir van de stuurbekrachtiging zat nog genoeg vloeistof. Ook na wild sturen is het geluid nog niet weg. Het lastige is ook dat ik er niet altijd last van heb. Als hij het heeft, dan is het ook de hele rit. Als ik dan de volgende dag weer rij dan is het vaak weer de hele dag verdwenen. Erg lastig dus.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk toch dat het een remblok is. wat soms de rand van de schijf raakt. Schijven moet vlak zijn en de blokken ook. Vooral als er nieuwe blokken geplaatst worden op een schijven met een braam krijg je soms dit soort gepiep. Een noodoplossing kan zijn iets van de blokken weghalen op de plaats waar ze schuin gesleten hebben. (afschuinen. De volgende keer, bij nieuwe blokken,zul je de schijven moeten vervangen of laten slijpen als dat nog mogelijk is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.