Seat Alhambra: poelie van de airco-kompressor

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Bij mijn seat alhambra hoorde ik laatst een harde knal, en toen ging de v-riem piepen. Ben toen gestopt en vond een onderdeel tussen die riem. Bij de poelie van de airco zie ik een m8 schroefdraad, die ik onafhankelijk van de poelie kan draaien. De poelie zit goed vast, ik rijd nu weer, maar de airco doet het niet. Kan iemand mij vertellen of ik nu een deel mis? wat ik gevonden heb is een rond ding dat in de poelie past, met 3 kleinere ronde blokjes erop (lijken magneten, maar zijn het niet).

Als iemand iets weet, Graag !

Alvast bedankt

Fred Jonkergouw

fred3353

Geplaatst door fred3353 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

dat is de schijf die door de magneetkoppeling word vastgezet waardoor de pomp van je airco gata pompen. Vandaar ook dat je airco het niet doet.

Je kan dat deel los bestellen (als ik me niet vergis) maar je zal het er waarschijnlijk wel bij de garage op moeten laten zetten aangezien het niet echt makkelijk bijkomen is.

Suc6

fred3353 (0), 20 jaar geleden

Hallo blije Geit,

Jij denkt dus dat ik wel iets mis?

alexander242 (0) PRO, 20 jaar geleden

Je kan inderdaad dit onderdeel(magneetkoppeling) los vervangen.Laat dit wel aan airco (stek erkend) bedrijf doen of een dealer.

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

ik weet het wel zeker Fred. Datgeen jij beschrijft hoor op de airco pomp poelie.

Als deze vervangen is doet je airco het ook weer. Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.