Seat Toledo: radiator vervangen hoe testen ventilators ?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

heb vandaag radiator vervangen nu heb ik 2 vraagjes ;
1 : hoe kan ik nu de ventilators testen als ze op tijd zullen aanslaan voor de radiator af te koelen , omdat ik koelvloeistof erin gekapt heb en de motor laten draaien heb zo een 15 tal minuten maar de ventilators draaiden niet ? alle kabels zijn aangesloten .
2 : in de radiator zelf heb ik een sensor moeten draaien temperatuursensor denk ik of heb ik het mis , hoe kan ik deze eventueel uittesten of deze nog goed is omdat de temperatuurmeter na het kwartiertje draaien zo , nog niet veranderd was .

anders zou ik er even mee gaan rijden maar durf het me niet te riskeren dat ik bang ben dat de motor te warm zou krijgen en dan kan ik nog een andere koppakking plaatsen ook .
kan me er iemand mischien een antwoordje geven op de ietwat domme vraagjes mischien .
grtj
patrick

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Diesels warmen slecht op. Ze zijn te economisch geworden.
Sensor in de radiateur is waarschijnlijk de thermo-schakelaar voor de koel-ventilators en heeft niets met het dashboard te maken.

Ventilator testen: haal de stekker van de thermo-schakelaar onder in de radiateur los. Verbind de kontakten aan de draadboom kant. Ventilator moet gaan draaien. Testen met draaiende motor (denk om je vingers! draaiende delen) of motor uit maar wel contact aan!

Thermoschakelaar testen: Warm de motor op (al dan niet rijdend) en ga dan stilstaan. Verhoog het toerental een tijdje en kijk of je temperatuur meter op loopt. Ventilator moet aanslaan VOOR dat je metertje in het rood komt.
Krijg je met dit weer de temperatuur niet voldoende hoog, dan een paar weken wachten en bij wat warmer weer midden op de dag opnieuw proberen.

patje1967 (0), 14 jaar geleden

beste ,
ik ben al wat wijzer geworden maar 1 vraagje wat bedoel je met kontakten aan draadboom kant is dat de fiche dat op de thermo schakelaar zit dan ?
grtj

Tawab (0), 14 jaar geleden

patrick had ff een vraagje, heb geen antwoord op jouw probleem maar ik moet waarschijnlijk mijn radiateur ook vervangen omdat ik hem niet op warm kan zetten dan komt er een verbrandend, vies, onaangenaam geurtje uit!

Hebje dat zelf vervangen? of ben je langs een garage geweest zoja hoeveel is je portemonee daarvan lichter geworden!?

Alvast Bedankt
Tawab

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Benyamin, radiateur en radiateur zijn volgens mij hier 2 verschillende dingen.
Patrick heeft de grote radiateur voor onder de motorkap vervangen, ik denk dat jij de verwarmingsradiateur binnen bedoelt.
En onder het dashboard is veel meer werk.

Tawab (0), 14 jaar geleden

oooh nu zie ik het pas , ik bedoelde idd verwarmingsradiateur die onder het dahsboard zit ..... Nou misschien weet jij of dat bij mij kapot is, want ik kan me verwarming echt niet meer aandoen ...ik stik dan zowat achter me stuur door dat vies lucht.

Niet dat ik het nodig za hebben want het begint natuurlijk zomer te worden!

alvast
Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.