Seat Ibiza: Radio + scherm werking

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Volgende probleem doet zich voor aan de wagen:
Als de wagen niet draait en sleutel niet in contact zit, zie je een reeks tekens die niks dan wartaal uitslaan (geen cijfers of letters, enkel maar gedeeltelijke stukken hiervan) op het display van de middenconsole/radio.
Start je de wagen dan blijf je hetzelfde probleem hebben en dan werkt de radio niet, ook niet als op de on/off knop gedrukt wordt. Verwarming werkt maar de verandering die je toepast wordt niet weergegeven op het display. Als je zonder enige wijzigingen op 1 van de keuze toetsen (radio/cd/tape/rds/track-/track+) duwt dan ziet het display eruit zoals dat de radio niet opstaat. Als je dan de verwarming hoger zet en je drukt op 1 van die toetsen dan zie je de wijziging gebeuren.
Nu ben ik met de wagen naar de garage geweest en daar hebben ze me verteld dat de radio moet vervangen worden, heb voorlopig gezegd dat ik nog even ging wachten omdat het prijskaartje maar liefst 400euro bedraagt.
Nu komt het: vandaag stap ik in de wagen, nog steeds geen geluid en een hele warboel aan tekens op de display, ik rijdt +/- een 10Km en blijf een 10tal minuten stationair staan. Plots zie ik dat mijn uurwerk vanzelf optelt en krijg het in mijn hoofd om toch eens op de On/Off toets te duwen. Rara de radio werkt weer, na een 15minuten terug rijden komt de warboel terug en krijg ik deze weer niet meer opgestart.
Door enkele dagen geleden een reeks van toetsen ingehouden te hebben heb ik een speciale manier ontdekt om deze terug aan de praat te krijgen, het enige probleem is dat ik mijn vinger niet van de toets mag komen of hij valt weer uit. Heb de console al verwijdert om te kijken of er niets los hangt, zekeringen gecontroleerd (wat in mijn opzicht al overbodig was na het voorval van vanmorgen), heb zelfs als geprobeerd om een cassette in te stekken maar dit werkt ook niet.
Ik denk eerder in de richting van programmatie maar ben niet zeker en in de garage zeggen ze dat het niet kan.
Ik weet dat een hele boterham is maar dit is de informatie die ik ondertussen verzameld heb, kan iemand me verder op weg helpen.

Greetz ...

Christo

Geplaatst door Christo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Lucas6692 (0), 16 jaar geleden

Radio zal inderdaad kapot zijn. Dit is een zwak onderdeel. Dit ding kost 150 euro als ruildeel. Weet je dealer hier niets van; andere dealer opzoeken of hem erop wijzen.

Christo (0), 16 jaar geleden

Dat weet men dealer blijkbaar niet, zal er hem eens op wijzen.
Bedankt in ieder geval

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.