Seat Cordoba Vario TDI Signo: Radio spontaan aan....

Bouwjaar: 2000

Ik heb sinds afgelopen weekend een Seat Cordoba Vario in mijn bezit. Op zich een perfecte auto, de computer geeft helemaal geen storingshistorie aan, dus het lijkt perfect te zijn.
Er is echter wel 1 probleem, de radio gaat steeds spontaan spelen.... De boekjes van het Seat Sound System vermelden dit verschijnsel niet. Of de auto nu rijdt, of hij op de oprijlaan staat (zonder contact), hij gaat soms gewoon spontaan aan.
Kent iemand dit verschijnsel, en zo ja, wat doe je er aan?

Ricardo9622

Geplaatst door Ricardo9622 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je nog een bandje.....,doe deze maar in de radio en kijk of ie uit blijft.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

@ alexander luijk
...Ik mag hopen dat dit geen serieuse reactie is? slaatnatuurlijk nergens op.... is duidelijk eeen electrisch probleem.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

Ricardo, je hebt grote kans dat je probleem word veroorzaakt doro de radiokast (neem aan dat je er een hebt met gecombineerd ventelatie/airco display?!)
als je deze hebt / laat vervangen moet je probleem opgelost zijn.

suc6

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

@ blijegeit,volgens mij werk jij ook bij seat of de VAG groep.Als dat zo is dan weet je dat de radio van die rare acties kan hebben en met het bandje is de goedkoopste oplossing en je weet gelijk dat de radio zelf de probleem is.

Geloof me.....het is echt zo om dit uit te sluiten.Het is dus echt geen grap.

Radio vervangen kan dan je oplossing zijn.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ik zie de link tussen het bandje vervangen en een electrisch probleem niet...
en al helemaal niet omdat er in de vraag-post helemaal niet over een bandje gesproken word, maar over de radio (dus niet over de casette).....

mvg

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Het is ongelooflijk maar waar.... Snap er niks van, maar het lijkt inderdaad te werken! Gisteren een bandje in gestopt, en de radio is niet meer vanzelf aangegaan! Ik juich nog niet te vroeg, maar het ziet er hoopvol uit! Bedankt voor de reacties in ieder geval!

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ricardo, wat doet de unit als je er helemaal geen bandje in doet? daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar....


mvg

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

@ alexander,
Ik sta paf. dit heb ik nog noit meegemaakt.... ben erg benieuwd of dit een definitieve oplossing bied

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

@ blijegeit,dat je dit nog nooit had meegemaakt of geprobeerd kon ik wel uit je tekst halen.Maar ik heb er al een aantal gehad waarvan de radio spontaan aan ging na een aantal seconde nadat je de contact had uitgezet.

Het probleem zit intern in de radio zelf en als je het echt wil oplossen dan zal de radiokast vervangen moeten,maar dat kost weer aardig wat euries.Met dat bandje ben ik toevallig achter gekomen,maar later bleek dat dit ook bij vele andere seat monteurs dit bekend te zijn om zo het ff op te lossen.Jij wist het dus nog niet,dat het leuke van forums dat je zo van elkaar kan leren.

Als je bijvoorbeeld de wagen niet kan uitlezen is vaak ook de radio de oorzaker.Denk dat je dat wel hebt meegemaakt.Oplossing is dan om de K-lijn stekker uit de radio verwijderen.Zo bespaar wat kosten voor de klant.Het is al duur genoeg allemaal.

groeten

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ja, die laatste ken ik inderdaad maar al te goed ja :)
K lijn lijjkt ook bijna voor k.u.t. lijn te staan in sommige van die gevallen :) hahah

laterZ

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Even een reactie op de vraag van blijegeit, als ik er geen bandje in doe, gaat de radio echt spontaan aan. Maakt niet uit of ik aan het rijden ben, of dat de auto voor mijn huis (dus zonder sleutel in het contact) geparkeerd staat. Soms gaat hij na 3 seconden al aan, soms pas na een uur. Maar meestal is het een korte tussenpoze. Het hele scherm activeert dan weer, de verlichting van het scherm gaat branden, en er staat keurig weergegeven welke zender op staat. Uiteraard hoor je die zender dan ook (tenzij je, zoals ik uiteindelijk heb gedaan, het "aan"-volume op 0 zet. Anders zou ik de buren een beetje uit hun slaap houden vrees ik....).
Maar vooralsnog werkt het bandje nog steeds. Sinds donderdagavond is hij niet meer aangegaan... De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Heb ik nog wel een vraag aan Alexander, wat is de K-lijn stekker? Mijn computer was nu overigens prima uit te lezen, maar wie weet, altijd handig om een paar tips voor de toekomst te hebben.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

K-lijn draad is een diagnosedraad.Deze draad gaat na alle computer die in je auto zitten zoals ABS,motor comp. en dus ook de radio.Als deze draad door één of andere reden door een computer aan massa wordt gelegd kan je geen enkele comp. meer uitlezen.

De radio kan dit weleens veroorzaken en daarom verwijder ik de K-lijn draad uit de radiostekker om toch het systeem uit te kunnen lezen.Alleen kan je dan niet meer de radio uitlezen,maar dat doe je toch niet vaak.Anders moet er een nieuwe radio gemonteerd worden en dat kost toch weer wat centen.Soms kan het niet anders,maar als het niet echt hoeft dan zal ik het dus niet doen.

groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.